(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Photo News

Noura Firoud trouwde met twee Syriëstrijders, en belandt uiteindelijk zelf voor de rechter: “Ik werd opgesloten, mishandeld en verkracht!”

VilvoordeNoura Firoud, een van de bekendste Belgische Syriëstrijdsters, heeft voor de Brusselse correctionele rechtbank de vrijspraak gevraagd. Eerder kreeg ze bij verstek 5 jaar cel omdat ze met een Syriëstrijder getrouwd was en zich zo ‘actief den dienst stelde van I.S.’ Haar versie van de feiten klonk echter heel anders, al geloofde het federaal parket er niet veel van. “Ik krijg een ongemakkelijk gevoel bij u”, klonk het.

 1. Minder inbraken, maar fors meer intrafamiliaal geweld en druggebruik: 1.500 extra misdrijven in politiezone ViMa door corona
  Vilvoorde/Machelen

  Minder inbraken, maar fors meer intrafami­li­aal geweld en drugge­bruik: 1.500 extra misdrijven in politiezo­ne ViMa door corona

  De lokale politie Vilvoorde-Machelen (ViMa) heeft vorig jaar maar liefst 5.968 misdrijven geregistreerd. Een toename van 1.580 feiten in vergelijking met 2019. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers die de politiezone vrijgegeven heeft. Opvallend: het coronavirus had een enorme impact op de cijfers. Niet alleen waren er 1.456 corona-inbreuken, maar de pandemie zorgde ook voor heel wat intrafamiliaal geweld en een toename van druggebruik.
 2. Houtemse chirolokalen tot op de draad versleten, dus zoekt chiro sponsors voor nieuwbouw: “Alle bijdragen zijn welkom”
  Vilvoorde Houtem

  Houtemse chiroloka­len tot op de draad versleten, dus zoekt chiro sponsors voor nieuwbouw: “Alle bijdragen zijn welkom”

  De chiro van Houtem heeft na 70 jaar echt wel nood aan nieuwe lokalen. Het speciaal opgerichte bouwcomité organiseerde leuke acties, maar door corona kwamen die noodgedwongen 'on hold’ te staan. De chiro lanceert nu een oproep om toch aan de nodige fondsen te komen voor de bouw, die volgens jaar al moet starten. “Alle bijdragen zijn welkom. In theorie komen we er met 1.000 mensen die ons steunen met 100 euro per jaar.”