(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Photo News

Noura Firoud trouwde met twee Syriëstrijders, en belandt uiteindelijk zelf voor de rechter: “Ik werd opgesloten, mishandeld en verkracht!”

VilvoordeNoura Firoud, een van de bekendste Belgische Syriëstrijdsters, heeft voor de Brusselse correctionele rechtbank de vrijspraak gevraagd. Eerder kreeg ze bij verstek 5 jaar cel omdat ze met een Syriëstrijder getrouwd was en zich zo ‘actief den dienst stelde van I.S.’ Haar versie van de feiten klonk echter heel anders, al geloofde het federaal parket er niet veel van. “Ik krijg een ongemakkelijk gevoel bij u”, klonk het.

 1. Op huizenjacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”
  PREMIUM
  wemmel

  Op huizen­jacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week nemen vader en dochter Claude (64) en Estelle Darimont (27) van ERA KEY ONE ons mee op sleeptouw door het gegeerde Wemmel. Een bruisende gemeente met veel groen en op 7 km van hartje Brussel. Meer huizenjachten vind je in ons dossier.
 2. RODE NEUZEN-INTERVIEW met Sammy Mahdi: “Je kwam niet naar het spaghettifestijn voor de spaghetti. Je kwam terug voor meneer Gatz”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Oudergem

  RODE NEU­ZEN-INTERVIEW met Sammy Mahdi: “Je kwam niet naar het spaghetti­fes­tijn voor de spaghetti. Je kwam terug voor meneer Gatz”

  Leerkrachten zijn helden. Ze dragen niet gewoon informatie over. Ze doen zoveel meer dan dat. Als kind zit je uren, dagen, weken en maanden op de banken bij je leerkrachten. Dat zij je mee vormen is een understatement. Sommigen onder hen zijn nog dat tikkeltje meer. Ze zijn geen leerkrachten maar helden. Meestal zonder dat ze het zelf beseffen. Ook Sammy Mahdi (33) had zo’n super leerkracht die hem voor altijd zal bijblijven. Zijn herinneringen brengen ons naar het Lutgardiscollege in Oudergem. De leerkracht die Sammy Mahdi mee vormde tot de staatssecretaris, slash columnist, slash schrijver die hij nu is, is meneer Mark Gatz.