Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © ANP

Noura Firoud trouwde met twee Syriëstrijders, en belandt uiteindelijk zelf in de cel: “Ze is nog steeds een gevaar voor de openbare veiligheid”

VilvoordeNoura Firoud, een van de bekendste Belgische Syriëstrijdsters, moet opnieuw naar de cel. Ze kreeg op verzet 4 jaar cel omdat ze met een Syriëstrijder getrouwd was en zich zo ‘actief ten dienst stelde van IS.’ Eerder kreeg ze bij verstek 5 jaar cel. De rechter beval ook haar onmiddellijke aanhouding waardoor ze opnieuw naar de cel moet.

 1. Voor Jürgen Roelandts (35) was Londen 2012 een hoogtepunt: “Olympisch diploma is fijn aandenken”
  wielrennen bijna vergeten olympiërs

  Voor Jürgen Roelandts (35) was Londen 2012 een hoogtepunt: “Olympisch diploma is fijn aandenken”

  Hoewel Jürgen Roelandts geen alleswinnaar was, heeft hij toch een fraai palmares bij elkaar gereden. Menig wielerliefhebber herinnert zich onmiddellijk de Belgische titel die hij in 2008 in Knokke-Heist behaalde. Zijn olympische prestatie mag er ook wezen. Op de Olympische Spelen 2012 strandde hij in Londen op een knappe zevende plaats. Het leverde hem een olympisch diploma op.
 2. Maaike Polspoel (32) over haar Spelen in Londen: “Het gejuich van het publiek langs de kant was zo ontzettend luid”
  wielrennen bijna vergeten olympiërs

  Maaike Polspoel (32) over haar Spelen in Londen: “Het gejuich van het publiek langs de kant was zo ontzettend luid”

  Deelnemen aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen was een droom die uitkwam voor Maaike Polspoel. De Vilvoordse had er dan al een opmerkelijk parcours opzitten. Ze ruilde eerst het skeeleren in voor het mountainbiken, maar koos dan met de olympische droom in het achterhoofd voor het wegwielrennen. Een 29ste plaats werd het in Londen.