Nina & The City was zaterdag te gast in Roeselare.
Volledig scherm
Nina & The City was zaterdag te gast in Roeselare. © Maxime Petit

Nina & The City komt naar Vilvoorde! “De leukste activiteiten en uitjes volgend weekend”

vilvoordeHet weekend vóór de jaarmarkt valt er in Vilvoorde heel wat te beleven. Op 7 en 8 mei houdt onze roze karavaan van NINA -de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws- halt in Vilvoorde en tipt de leukste hotspots om te shoppen, te eten en te genieten van de stad.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Eerste steen nieuwe sporthal naast GC De Melkerij wordt in najaar gelegd: “Geschikt voor volleybal en basket, maar ook voor scholen”
  PREMIUM

  Eerste steen nieuwe sporthal naast GC De Melkerij wordt in najaar gelegd: “Geschikt voor volleybal en basket, maar ook voor scholen”

  Na de zomer start de gemeente Zemst met de bouw van de nieuwe sporthal achter gemeenschapscentrum De Melkerij. Een broodnodig project, want de huidige sporthal in de Schoolstraat is al bijna 40 jaar oud en voldoet daardoor niet meer aan de huidige normen. “Ik kijk reikhalzend uit naar dit grootse project”, zegt sportschepen Tim Borteel. Kostprijs: 5,5 miljoen euro.
  Zemst
 1. Nieuw circulatieplan Flagey-Vijvers afgezwakt door tunnelrenovaties: “Huidige plannen verbeteren situatie niet”

  Nieuw circulatie­plan Fla­gey-Vij­vers afgezwakt door tunnelreno­va­ties: “Huidige plannen verbeteren situatie niet”

  Door de renovaties van de Vleurgat- en Baljuwtunnel, zag de gemeente Elsene zich genoodzaakt om het nieuwe circulatieplan Flagey-Vijvers aan te passen. Door de werken, en de herinrichting van de Boondaalsesteenweg op hetzelfde moment, vreesde de gemeente de verkeersdrukte niet meer te kunnen slikken. Niet naar de zin van enkele buurtbewoners, die het nieuwe verkeerschema ‘te zwak’ vinden.
  Brussel