Het Zennepad naast de Asiat-site.
Volledig scherm
Het Zennepad naast de Asiat-site. © Margo Koekoekx

Nieuwe voetgangersbrug over Zenne zal Asiat-site en Darse verbinden

Vilvoorde565.000 euro heeft de Vlaamse regering toegekend voor een nieuwe brug over de Zenne. De brug moet twee groene zones met elkaar verbinden. Deze projectsubsidie wordt toegekend in het kader van de oproep naar toegankelijk groen in de Vlaamse Rand.

 1. Politicoloog over politieke impasse in Machelen: “Als plooien niet snel gladgestreken worden, is onbestuurbaarheid enige gevolg”
  PREMIUM
  Machelen

  Politico­loog over politieke impasse in Machelen: “Als plooien niet snel gladgestre­ken worden, is onbestuur­baar­heid enige gevolg”

  Nu de politieke impasse in Machelen compleet is nadat enkele leden van de meerderheid tijdens de gemeenteraad de kant van de oppositie kozen, rijst de vraag hoe het nu verder moet binnen die meerderheid. Niet alleen bij de politiekers zelf, maar ook bij de inwoners. Welke opties zijn er nog? En wat indien de plooien niet gladgestreken worden? Zijn nieuwe verkiezingen mogelijk? Politicoloog Herwig Reynaert zet alles voor u op een rijtje.
 2. Ook kleinschalige versie Weerdse Bierfeesten in prullenmand: “Maar we willen wel nog íets organiseren”
  PREMIUM
  Weerde/Eppegem

  Ook kleinscha­li­ge versie Weerdse Bierfees­ten in prullen­mand: “Maar we willen wel nog íets organise­ren”

  De organisatoren van de Weerdse Bierfeesten (op 7 en 8 mei in Weerde) en Soiree Tropicale (op 8, 9 en 10 juli in Eppegem) wachten bang af in welke vorm ze hun evenementen zullen kunnen organiseren. Het idee van een zittende editie van de Bierfeesten met 200 tot 400 personen per dag, belandde ondertussen al in de prullenmand. “Maar dat er iets zal komen, staat vast”, zeggen de organisatoren van beide evenementen.
 3. Tien jaar gevochten tegen Uplace, maar nu is UNIZO wel voorstander van opvolger: “Broeklin wordt belangrijk project voor onze regio”
  Machelen

  Tien jaar gevochten tegen Uplace, maar nu is UNIZO wel voorstan­der van opvolger: “Broeklin wordt belangrijk project voor onze regio”

  Werkgeversorganisatie UNIZO steunt het Broeklin-project in Machelen. Dat laat gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche weten. Dit is opvallend, want UNIZO vocht tien jaar lang tegen Uplace, de voorganger van Broeklin onder het viaduct tussen Vilvoorde en Machelen. “We kijken met vertrouwen, maar tegelijk waakzaam toe op een correcte uitrol van het project.”
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen