Broer Suto (links) en de neef van Karina, Artjom Avdoyan voor de ingang van de frituur: "Mijn zus en Artjom waren twee handen op een buik."
Volledig scherm
PREMIUM
Broer Suto (links) en de neef van Karina, Artjom Avdoyan voor de ingang van de frituur: "Mijn zus en Artjom waren twee handen op een buik." © NSB/RV

Na duizenden witte rozen op het kerkhof, draagt ook nieuwe frituur de naam van overleden Karina (22): “Ze zat vol plannen om deze zaak tot een succes te maken”

EppegemIn de Cardijnstraat in Eppegem heeft ondernemer Suto Sandojan zaterdag een nieuwe frituur geopend. Die is vernoemd naar zijn zus Karina, die recent overleed aan de gevolgen van kanker. “Heel de zaak staat in het teken van haar”, vertelt Suto.

  1. LEVENSVERHAAL. 20 jaar geleden overleed ‘Woinke Turck’, de oudste Belg ooit: “En dan te denken dat ze haar elfde verjaardag bijna niet gehaald heeft”
    PREMIUM
    Machelen

    LEVENSVER­HAAL. 20 jaar geleden overleed ‘Woinke Turck’, de oudste Belg ooit: “En dan te denken dat ze haar elfde verjaardag bijna niet gehaald heeft”

    112 jaar en 186 dagen: zo oud werd Joanna Turcksin – ofwel Woinke Turck – toen een banale verkoudheid haar op 6 december 2002 fataal werd. Daarmee is de Machelse tot op vandaag de oudste Belg ooit. 20 jaar na haar dood blikt dochter Jeanne, zelf inmiddels een frisse negentiger, samen met ons terug op het leven van haar moeder. “Dat mama op 112 jaar aan een verkoudheid stierf, is ook nu nog moeilijk te vatten”, zegt ze.