Foto van september, toen teamsport nog toegestaan was.
Volledig scherm
Foto van september, toen teamsport nog toegestaan was. © HANS DEVEUSTER

N-VA pleit voor toestemming tot sporten -12 jarigen: “Doe gewoon zoals in heel Vlaanderen?!”

VilvoordeIn Vilvoorde houdt het lokaal bestuur maatregelen langer verstrengd aan dan elders in Vlaanderen. Dat is allesbehalve naar de zin van oppositiepartij N-VA. “Eerst was het de avondklok in plaats van de nachtklok, zoals in de rest van Vlaanderen. Nu kunnen de -12 jarigen nog steeds niet sporten, terwijl dat in de rest van Vlaanderen wel mag. Al die verschillende regels maken het ingewikkeld voor de inwoners.”

 1. Vilvoordse burgemeester Hans Bonte boos: “Lijsten die gemeenten krijgen om inwoners in quarantaine te controleren, volstaan niet”

  Vilvoordse burgemees­ter Hans Bonte boos: “Lijsten die gemeenten krijgen om inwoners in quarantai­ne te controle­ren, volstaan niet”

  De lijsten die de gemeenten krijgen om hun inwoners in quarantaine te controleren, volstaan niet. "Je kunt er geen risicoanalyse mee maken en er is geen extra personeel om iedereen te controleren", zegt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a) in De Standaard. “Je kan zelfs de leeftijd niet zien en of die persoon naar het buitenland ging.”
 2. “Zet vaart achter werken station en bombardeer het tot vlaggenschip”: Theo Francken dringt aan op snellere renovatie
  Vilvoorde

  “Zet vaart achter werken station en bombardeer het tot vlaggen­schip”: Theo Francken dringt aan op snellere renovatie

  Kamerlid Theo Francken (N-VA) dringt bij minister voor mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) aan op het sneller afwerken van de renovatie aan het station in Vilvoorde. Eerst duurde het jaren voor de renovatie effectief van start ging. Nu duurt het nog jaren eer de grote werf klaar zal zijn. Volgens Francken zal het nieuwe station een positief effect hebben op de daling in criminaliteit en drugstrafiek in Vilvoorde.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"