Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Muilezels betrokken bij oplichtingszaak

VilvoordeTwee Vilvoordse twintigers riskeren respectievelijk een werkstraf en 12 maanden cel voor hun betrokkenheid bij oplichtingspraktijken.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Vlaanderen pompt 2 miljoen in groene projecten Vlaamse Rand: ook geld voor Zavelbos dat op nippertje van sloop gered werd
  Zaventem/Vilvoorde/Hoeilaart

  Vlaanderen pompt 2 miljoen in groene projecten Vlaamse Rand: ook geld voor Zavelbos dat op nippertje van sloop gered werd

  In de Vlaamse Rand komen zowat zeventig voetbalvelden aan extra toegankelijk groen bij. Ministers Zuhal Demir en Ben Weyts maken voor negen projecten 2 miljoen euro vrij. In onze regio gaat geld naar projecten in Vilvoorde, Hoeilaart en Zaventem, waaronder ook naar het Zavelbos in Sterrebeek. Dat bos werd vorig jaar nog op het nippertje van de sloop gered en zal binnenkort uitgebreid worden.