Alexander, die op 13-jarige leeftijd uit het leven stapte
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander, die op 13-jarige leeftijd uit het leven stapte © WHW

Moeder van overleden Alexander (13) riskeert 2 jaar cel: “Ik haat niemand meer dan hem. Ik zie mijn katten liever dan mijn zoon”

Vilvoorde/HarelbekeGepest, vervloekt en uiteindelijk letterlijk doodgezwegen. Dat deden moeder Gaëlle F. (49). en stiefvader Kurt D.W.(52) de maanden voor de dood van Alexander (13) volgens de nabestaanden. Het parket ziet echter geen link tussen de onterende behandeling van het koppel en de zelfmoord van de tiener.  En toch: “De manier waarop u uw zoon behandeld heeft was een aantasting van de menselijke waardigheid”, beet de procureur haar toe.

 1. Moeder en stiefvader drijven Alexander (13) tot de dood na mensonterende behandeling: “Hij mocht niet naar de zwemles om zijn blauwe plekken te verstoppen”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Brussel

  Moeder en stiefvader drijven Alexander (13) tot de dood na mensonte­ren­de behande­ling: “Hij mocht niet naar de zwemles om zijn blauwe plekken te verstoppen”

  Alexander was een vrolijke tiener. Ondanks een moeilijke start, groeit hij op bij zijn liefdevolle adoptiemoeder in Harelbeke. Maar dan daagt zijn biologische moeder opnieuw op die samen met haar nieuwe partner zijn leven tot een hel maakt. Gaëlle F. en Kurt D.W. moeten zich volgend jaar verantwoorden voor de Brusselse rechter voor hun rol in de dood van hun (stief-)zoon. “De raadkamer heeft hen doorverwezen voor mensonterende behandeling, slagen en verwondingen en het belagen van de 13-jarige jongen, die begin 2019 een einde maakte aan zijn leven”, aldus het parket-Halle-Vilvoorde.
 2. Geen moord, toch mogelijk 20 jaar cel: moeder en stiefvader riskeren zware straffen na zelfmoord van Alexander (13)
  PREMIUM

  Geen moord, toch mogelijk 20 jaar cel: moeder en stiefvader riskeren zware straffen na zelfmoord van Alexander (13)

  Moeder Gaëlle F. en stiefvader Kurt D.W. riskeren tot twintig jaar cel voor de mensonterende behandeling van hun zoon Alexander (13), die begin 2019 een einde maakte aan zijn leven. Het parket zocht en vond voldoende bewijzen om te stellen dat het koppel een rol speelde in zijn dood. “Hoewel de ouders zich niet moeten verantwoorden voor moord, zal de rechter zich toch de vraag stellen of Alexander ook zelfmoord had gepleegd zónder hun gedrag”, zegt professor strafrecht Frank Verbruggen (KU Leuven). Als het antwoord nee is, vliegt het duo allicht voor jaren de cel in.
 1. Vilvoords koppel voor rechter na dood Alexander (13): “Ik wil gewoon gerechtigheid. Dat voor iedereen duidelijk wordt hoever ze hem gedreven hebben”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Harelbeke

  Vilvoords koppel voor rechter na dood Alexander (13): “Ik wil gewoon gerechtig­heid. Dat voor iedereen duidelijk wordt hoever ze hem gedreven hebben”

  Morgen wordt één van de meest aangrijpende rechtszaken van dit jaar behandeld voor de Brusselse correctionele rechtbank. De zelfmoord van de 13-jarige Alexander. De vrolijke tiener groeide ondanks een moeilijke start op bij zijn liefdevolle adoptiemoeder in Harelbeke. Maar dan daagt zijn biologische moeder opnieuw op. Samen met haar nieuwe partner maakt ze zijn leven tot een hel. “Als er een schadevergoeding wordt toegewezen, doneer ik die aan organisaties die zich voor kinderen en jongeren inzetten”, klinkt het bij zijn adoptiemoeder.