Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Photo News

Moeder en stiefvader drijven Alexander (13) tot de dood na mensonterende behandeling: “Hij mocht niet naar de zwemles om zijn blauwe plekken te verstoppen”

Vilvoorde/BrusselAlexander was een vrolijke tiener. Ondanks een moeilijke start, groeit hij op bij zijn liefdevolle adoptiemoeder in Harelbeke. Maar dan daagt zijn biologische moeder opnieuw op die samen met haar nieuwe partner zijn leven tot een hel maakt. Gaëlle F. en Kurt D.W. moeten zich volgend jaar verantwoorden voor de Brusselse rechter voor hun rol in de dood van hun (stief-)zoon. “De raadkamer heeft hen doorverwezen voor mensonterende behandeling, slagen en verwondingen en het belagen van de 13-jarige jongen, die begin 2019 een einde maakte aan zijn leven”, aldus het parket-Halle-Vilvoorde.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Een zware deur, een cijfercode, een toezichthouder... En toch kon kleutertje (4) uit opvang ontsnappen
  PREMIUM
  Anderlecht

  Een zware deur, een cijfercode, een toezicht­hou­der... En toch kon kleutertje (4) uit opvang ontsnappen

  “Er waren genoeg maatregelen om de veiligheid van de kinderen te garanderen, en toch is het gebeurd.” Schepen van Onderwijs Elke Roex (Vooruit) wil onderzoeken hoe een kleuter van 4 jaar maandagnamiddag kon ‘ontsnappen’ uit de naschoolse kinderopvang. Het kindje werd gelukkig veilig en wel teruggevonden, de politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.