Schepen Moad El Boudaati zal zich de komende jaren vooral op Vilvoorde moeten focussen.
Volledig scherm
Schepen Moad El Boudaati zal zich de komende jaren vooral op Vilvoorde moeten focussen. © Archief Lukas

Moad El Boudaati (sp.a) niet verkozen vanop tweede plek: “Nadenken over een nieuw verhaal”

Voor Vilvoords schepen Moad El Boudaati, nog maar pas in de politiek gestapt, draaiden zijn tweede verkiezingen uit op een ontgoocheling. Sp.a verloor in Vlaams-Brabant zijn tweede zetel en dus raakte hij ondanks zijn tweede plek niet in de Kamer.

 1. Chemische dampen veroorzaken ontploffing, klusjesman in levensgevaar: “Er moet een gigantische vuurbal geweest zijn”
  Vilvoorde

  Chemische dampen veroorza­ken ontplof­fing, klusjesman in levensge­vaar: “Er moet een giganti­sche vuurbal geweest zijn”

  Een arbeider is levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ontploffing in een huis in Vilvoorde. De man was in de woning aan het klussen met chemische producten. “Die dampen moeten tot explosie zijn gekomen. De woning is helemaal vernield”, zegt burgemeester Hans Bonte. Een tweede man raakte lichtgewond. De ontploffing ontstond vermoedelijk op de bovenste verdieping.
 2. 
“De Rand zit in dezelfde penarie als Brussel”: burgemeester Bonte (Vilvoorde) wil Vlaamse regering nog dit weekend rond de tafel
  Vilvoorde

  “De Rand zit in dezelfde penarie als Brussel”: burgemees­ter Bonte (Vilvoorde) wil Vlaamse regering nog dit weekend rond de tafel

  “Iedere burgemeester hier weet dat mensen uit de Rand en Brusselaars elkaar vaak tegenkomen.” En dus is het voor Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) hoog tijd dat, na de verstrenging in Brussel, ook de Vlaamse regering in beweging komt. Want ‘zijn’ Rand heeft ook lokale maatregelen nodig, meent hij. “Sport- en cultuursector ook bij ons op slot? Ik sluit het niet uit.”