Wanhoopsdaad viaduct Vilvoorde
Volledig scherm
Wanhoopsdaad viaduct Vilvoorde © Marc Baert

Man die maandag nog werd vrijgelaten na verhoor springt met dochtertje (6) van viaduct van Vilvoorde

VilvoordeEen vader (35) uit Willebroek is woensdagochtend met zijn dochter van 6  jaar van het viaduct van Vilvoorde gesprongen. Dat wordt bevestigd door burgemeester Hans Bonte (sp.a). Maandag werd de man nog opgepakt voor verhoor omdat zijn ex, de mama van het slachtoffertje, vreesde dat hij hun dochtertje iets zou aandoen. Maar hij mocht nadien naar huis. “Uit het verhoor van maandag kon niets dit drama doen vermoeden”, zegt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. “Er is toen in eer en geweten gehandeld.”

 1. 10.000 kilometer om 10.000 levens te redden: Vlaamse Fitnessclubs willen zo snel mogelijk open. “Sluiting is nefast voor de gezondheid van onze leden”
  PREMIUM
  Vilvoorde / Londerzeel / Vlaanderen

  10.000 kilometer om 10.000 levens te redden: Vlaamse Fitness­clubs willen zo snel mogelijk open. “Sluiting is nefast voor de gezondheid van onze leden”

  Heel wat fitnessclubs snakken ernaar hun sleutel van de deur te kunnen halen. Tien Vlaamse clubs sloegen aan het brainstormen en zetten nu een grote actie op poten. Onder het motto ‘Fitness open now!’ willen ze zondag 10.000 kilometer bij elkaar fietsen en lopen. Bordjes met ‘Open wegens medische redenen’ duiken hier en daar al op, en intussen sloten al 80 clubs zich bij de actie aan.
 2. Buurmannen Driss en Bekkaoui redden vrouw uit het kanaal: “Plots wisten we hoe we haar op het droge konden krijgen”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Buurmannen Driss en Bekkaoui redden vrouw uit het kanaal: “Plots wisten we hoe we haar op het droge konden krijgen”

  “Ik kan niet zwemmen, dus als ik zelf in het water was beland, had ik een probleem. Maar daar heb ik eigenlijk geen seconde aan gedacht. We wilden per se die dame helpen.” Driss Ramdani (54) en zijn buurman Bekkaoui Toumami (54) uit Vilvoorde hebben donderdagavond een vrouw uit het kanaal gehaald. Ze raakte onderkoeld, maar verkeert dankzij de twee voorbijgangers niet in levensgevaar. Driss en Bekkaoui toonden zich erg vindingrijk tijdens de reddingsactie.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"