De deuren van stedelijk zwembad ‘t Zeepaardje zouden al zeker tot Pasen gesloten blijven.
Volledig scherm
De deuren van stedelijk zwembad ‘t Zeepaardje zouden al zeker tot Pasen gesloten blijven. © Lukas

“Langdurige sluiting zwembad is rampzalig”

De langdurige sluiting van het zwembad van Vilvoorde treft naast de inwoners ook vooral de clubs. “De situatie is voor ons rampzalig”, zucht voorzitter Philippe Lesceu van zwemclub Phoenix. “We hebben begrepen dat het zwembad tot en met Pasen dichtblijft. Wij moeten dus op zoek naar alternatieven maar dat is een erg moeilijke opgave. We hebben daarbij weer eens ondervonden dat gemeenten en steden totaal niet sportminded zijn. Enkel in Meise kunnen we voorlopig in het weekend terecht.”

0 reacties

 1. “Applaus voor zorgsector is vervangen door dikke middenvinger”: huisartsenkring Harno roept nogmaals op om maatregelen te volgen
  vilvoorde

  “Applaus voor zorgsector is vervangen door dikke middenvin­ger”: huisartsen­kring Harno roept nogmaals op om maatrege­len te volgen

  Bij het testcentrum in Vilvoorde is men allesbehalve tevreden. Vorige week werden minder mensen getest, en toch bleken meer mensen positief. De gemiddelde besmettingsgraad steeg dan ook. “We kunnen daar alleen maar uit afleiden dat de mensen uit de noordrand rond Brussel hun voeten vegen aan de maatregelen”, stelt Anja van Nuffel, coördinator van huisartsenkring Harno.
 2. Na zeven maanden van nachtelijk jagen kunnen jagers eindelijk everzwijnen in natuurgebied schieten: “Ze brachten grote schade aan in omgeving”
  PREMIUM
  Hofstade

  Na zeven maanden van nachtelijk jagen kunnen jagers eindelijk everzwij­nen in natuurge­bied schieten: “Ze brachten grote schade aan in omgeving”

  Na maandenlang ‘s nachts op de loer te hebben gelegen, hebben twee jagers dit weekend twee everzwijnen geschoten in natuurgebied Vriezenbroek in Hofstade. Het is de eerste keer dat er in Zemst op die dieren, die normaal zowat 40 kilometer verderop leven, gejaagd moest worden. De everzwijnen brachten de voorbije maanden heel wat schade aan in het natuurgebied, op landbouwakkers en in omliggende tuinen. Hoewel er nu twee gedood werden, is het gevaar echter nog niet geweken.
 3. Sport en cultuurcentrum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieuwe sportzaal”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Sport en cultuurcen­trum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieu­we sportzaal”

  .K is open! Het is de nieuwe sport- en cultuurzaal en zal een echt ontmoetingspunt vormen voor de buurt en omstreken. “Sommigen vinden het spuuglelijk, anderen zijn er absoluut fan van. Wij zijn heel blij met het resultaat”, aldus burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Met een kostenplaatje van 8,6 miljoen euro is dit de grootste investering van de stad tijdens deze legislatuur.
 1. Zo ziet de (coronaproof) jaarmarkt er dit jaar uit: Pjeirefretters wandeling, escapegame, smoutebollen en etalages die nostalgie oproepen
  PREMIUM
  vilvoorde

  Zo ziet de (corona­proof) jaarmarkt er dit jaar uit: Pjeirefret­ters wandeling, escapegame, smoutebol­len en etalages die nostalgie oproepen

  Al voor het tweede jaar op rij gaat de jaarmarkt in Vilvoorde niet door. De stad organiseert wel een alternatieve jaarmarkt. Het zal natuurlijk anders zijn dan andere jaren, maar de coronaproof activiteiten kunnen toch de zo typische fijne sfeer oproepen. “Het organiseren van deze alternatieve editie was boeiend, maar we hopen dat dit de laatste keer was.”
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

 2. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"