file viaduct van Vilvoorde
Volledig scherm
file viaduct van Vilvoorde © Baert Marc

Lage-emissiezone nu ook voor Vilvoorde?

Verschillende steden en gemeenten volgen het voorbeeld van Brussel en Antwerpen in het creëren van een lage-emissiezone. Zo volgt ook Gent binnenkort. In Vilvoorde is het nog niet meteen aan de orde, al bekijkt het bestuur wel hoe ze het CO2-probleem en de mobiliteitsproblematiek kunnen aanpakken.

1 reactie

 • Walter Usewils

  2 jaar geleden
  Grappig dat er nog steeds geprobeerd wordt om met boetes diverse problemen aan te pakken. De politiek bewijst al jaren dat ze hun geldzaken toch niet onder controle krijgen . En een LEZ in België zal nooit iets uithalen in Europa; zeker niet als alle oudere wagens een 2de leven blijven krijgen via de export. Kom met oplossingen aan de bron en doe het op grote schaal; de rest is een pleister op een tumor.
 1. Morgen start Zomer van Asiat, voor het eerst in goede banen geleid door ONKRUID en Den Hoorn: “Elkaar terugvinden en samen genieten staat centraal”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Morgen start Zomer van Asiat, voor het eerst in goede banen geleid door ONKRUID en Den Hoorn: “Elkaar terugvin­den en samen genieten staat centraal”

  De stad gaat de komende vijf tot tien jaar in zee met ONKRUID en Den Hoorn voor het beheer en de aanpak op de ASIAT-site in Vilvoorde. De stad experimenteerde de afgelopen twee jaren zelf al met de voormalige legerkazerne, nu geven ze ze uit handen. Cultuur, sport en duurzaamheid zullen er alvast centraal staan. Deze zomer is er alvast opnieuw sprake van een bruisende editie van de Zomer van Asiat, leuke activiteiten en verse pizza’s uit de houtoven incluis.
 2. Sander Heemeryck past voor Lievegem ondanks supervorm: “Drie zware wedstrijden op maand tijd zijn te veel van het goede”
  triatlon

  Sander Heemeryck past voor Lievegem ondanks supervorm: “Drie zware wedstrij­den op maand tijd zijn te veel van het goede”

  Sander Heemeryck is goed op weg om alsmaar meer in de voetsporen van zijn succesvolle oudere broer en profatleet Pieter te treden. Nadat hij begin deze maand al sterk presteerde in de Challenge in het Oostenrijkse Sankt-Pölten pakte de twintiger van het Domo-Scott Team afgelopen weekend knap de winst in de sterk bezette Kallemoeietriatlon van Beernem. Aanvankelijk wou Heemeryck ook komende zaterdag starten in de halve triatlon van Lievegem, maar daar past hij nu toch voor.
 1. Houtemse chirolokalen tot op de draad versleten, dus zoekt chiro sponsors voor nieuwbouw: “Alle bijdragen zijn welkom”
  Vilvoorde Houtem

  Houtemse chiroloka­len tot op de draad versleten, dus zoekt chiro sponsors voor nieuwbouw: “Alle bijdragen zijn welkom”

  De chiro van Houtem heeft na 70 jaar echt wel nood aan nieuwe lokalen. Het speciaal opgerichte bouwcomité organiseerde leuke acties, maar door corona kwamen die noodgedwongen 'on hold’ te staan. De chiro lanceert nu een oproep om toch aan de nodige fondsen te komen voor de bouw, die volgens jaar al moet starten. “Alle bijdragen zijn welkom. In theorie komen we er met 1.000 mensen die ons steunen met 100 euro per jaar.”
 2. Vaccinatiecentrum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registratie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Vaccinatie­cen­trum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registra­tie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”

  Sinds deze week kunnen personen tussen de 18 en 40 jaar oud via QVAX aangeven dat ze kandidaat zijn om het Johnson & Johnsonvaccin te ontvangen. “Op de eerste dag konden we meteen 98 mensen oproepen via QVAX”, bevestigt Mattias Kempeneers, centrumverantwoordelijke van vaccinatiecentrum Bolwerk. Het vaccinatiecentrum roept nu op om je te blijven registreren op QVAX.