Korpschef van politiezone ViMa Erik Bassleer.
Volledig scherm
PREMIUM
Korpschef van politiezone ViMa Erik Bassleer. © rv

Korpschefs vragen met open brief oplossing voor aanhoudend personeelstekort: “Komt die er niet, dan komt de veiligheid in het gedrang”

Vlaamse Rand rond BrusselMet een open brief vragen de korpschefs van dertien politiezones in het arrondissement Halle-Vilvoorde aan verschillende overheden een oplossing voor het structurele personeelstekort in de regio. Agenten kunnen in Brussel tot wel 400 euro meer verdienen, waardoor ze de Vlaamse rand links laten liggen. “Er moet nú iets gebeuren, want de politiewerking staat heel hard onder druk”, klinkt het.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.