Kiwi Wall Arts aan de opgevrolijkte Harensesteenweg in Vilvoorde.
Volledig scherm
Kiwi Wall Arts aan de opgevrolijkte Harensesteenweg in Vilvoorde. © Margo Koekoekx

Kiwi Wall Arts fleurt Harensesteenweg (letterlijk) op: “Belangrijk dat de buurtbewoners het mooi vinden, zij moeten er tenslotte nog lang naar kijken”

VilvoordeKiwi Stiers (24), beter gekend als Kiwi Wall Arts, is weer aan de slag in Vilvoorde. ZenneLab schakelt hem voor de tweede keer in om de buurt in het Broek op te fleuren. Na de loods op de stek van Zennelab, is nu de 40 meter lange muur langs de Harensesteenweg aan de beurt. Begin volgende week zou het werk klaar zijn.

 1. Van een spiegelkot tot frites van een sterrenchef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten
  PREMIUM
  Brussel en rand

  Van een spiegelkot tot frites van een sterren­chef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. We zochten de opvallendste, lekkerste, oudste en origineelste frietkoten uit Brussel en de rand voor jullie op. Culinaire frites van Sergio Herman of een friturist die al zijn derde ‘barak’ aan het verslijten is,... lees er hier alles over.
 2. Ze doen het wéér. Al voor de zesde keer. Jens en Tine stellen Pjeirefretter Marshmallow voor
  vilvoorde

  Ze doen het wéér. Al voor de zesde keer. Jens en Tine stellen Pjeirefret­ter Marshmal­low voor

  “We doen nekeer zot”, was hun motto van het jaar. Met origineel blijven hebben Jens Leen (34) en Tine Paredis (29) alvast geen probleem. Ze stellen met trots hun nieuwste baby voor: Pjeirefretter Marshmallow. “We zoeken telkens naar een gepaste wintersmaak. Marshmallows brengen ons meteen met onze gedachten aan een knisperend kampvuur toch? Dus probeerden we het. We zijn zelf zo’n fan dat we meteen een grote oplage bestelden.”
 1. RODE NEUZEN-INTERVIEW met Sammy Mahdi: “Je kwam niet naar het spaghettifestijn voor de spaghetti. Je kwam terug voor meneer Gatz”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Oudergem

  RODE NEU­ZEN-INTERVIEW met Sammy Mahdi: “Je kwam niet naar het spaghetti­fes­tijn voor de spaghetti. Je kwam terug voor meneer Gatz”

  Leerkrachten zijn helden. Ze dragen niet gewoon informatie over. Ze doen zoveel meer dan dat. Als kind zit je uren, dagen, weken en maanden op de banken bij je leerkrachten. Dat zij je mee vormen is een understatement. Sommigen onder hen zijn nog dat tikkeltje meer. Ze zijn geen leerkrachten maar helden. Meestal zonder dat ze het zelf beseffen. Ook Sammy Mahdi (33) had zo’n super leerkracht die hem voor altijd zal bijblijven. Zijn herinneringen brengen ons naar het Lutgardiscollege in Oudergem. De leerkracht die Sammy Mahdi mee vormde tot de staatssecretaris, slash columnist, slash schrijver die hij nu is, is meneer Mark Gatz.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.