Buurtbewoner Marc Aelbrecht is de overlast van de jongeren beu.
Volledig scherm
Buurtbewoner Marc Aelbrecht is de overlast van de jongeren beu. © Lukas

Jongeren intimideren buurtbewoners aan kanaal: “Ze zijn voor niks gegeneerd en vallen ons lastig. En er komen er elke dag nog bij”

Jongeren blijven het zwemverbod in het Zeekanaal aan hun laars lappen en veroorzaken overlast. Buurtbewoners van het KanaalPark klagen over baldadigheden, intimidatie en lawaaihinder. “Ze zijn voor niks gegeneerd en vallen ons lastig. En er komen er elke dag maar meer bij.” De politie bevestigt dat er dagelijks minstens één melding binnenkomt. “We geven een verwittiging en dreigen met boetes. Ook onze overlastpatrouille focust meer op die plek maar permanente bewaking is niet haalbaar.”

 1. Barbara (47) van De Passerel wordt voorzitster van Horeca Vlaanderen Halle-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”
  PREMIUM
  Merchtem

  Barbara (47) van De Passerel wordt voorzit­ster van Horeca Vlaanderen Hal­le-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”

  Barbara Beeckman (47), uitbaatster van De Passerel in Merchtem en moeder van twee, is de kersverse voorzitster van Horeca Vlaanderen regio Halle-Vilvoorde geworden. Net in een moeilijke periode voor de sector neemt ze die verantwoordelijkheid met volle goesting op. “Ik zie het zeker niet als een vergiftigd geschenk”, zegt ze. “Het is een uitdaging. Ons bestuur zal ervoor zorgen dat de horeca zo snel mogelijk kan heropenen.”
 2. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren.