De nagelstudio Fashion Nails in de Leuvensestraat werd donderdagochtend gesloten.
Volledig scherm
De nagelstudio Fashion Nails in de Leuvensestraat werd donderdagochtend gesloten. © Lukas

Jonge Vietnamese meisjes leven en werken in slechte omstandigheden: Hans Bonte sluit nagelstudio

Vilvoords burgemeester Hans Bonte heeft donderdagochtend nagelstudio Fashion Nails in de Leuvensestraat verzegeld. Uit onderzoek bleek immers dat er jonge Vietnamese meisjes uitgebuit werden. Ze werden niet alleen onderbetaald, maar leefden er ook in erbarmelijke omstandigheden. Volgens Bonte is er een link met Brusselse nagelstudio’s. Hij roept het parket op om grote kuis te houden.

7 reacties

 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Voordeel van één burgemeester in één stad. Kan je optreden zonder tegenwerking. In Antwerpen hebben districten nog een eigen " burgervader' . Bv Borgerhout (Groen) steeds de eerste om acties tegen te gaan. Zo wordt oplossen zéér moeilijk ten koste van de andere burgers.
 • Jules Steenwinckel

  2 jaar geleden
  Denkt Bonte dat deze actie stemmen opbrengen ?
 • Anthony van der Borght

  2 jaar geleden
  Denk dat er nog zijn .. dan kun je ze allemaal sluiten !!!
 • Marc Geerts

  2 jaar geleden
  Na 48 jaar gewerkt te hebben ontvang ik een hongerpensioen van €1100/maand. Afrekening 26 mei. Het is de partij van deze Hans Bonte die deze mensen allemaal naar hier heeft laten overkomen. Ginder hadden ze honger en hier ook, dus waren ze beter ginder gebleven.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Wat Jambon niet kan kan Bonte blijkbaar wel. Wantoestanden opkuisen.
 1. Morgen start Zomer van Asiat, voor het eerst in goede banen geleid door ONKRUID en Den Hoorn: “Elkaar terugvinden en samen genieten staat centraal”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Morgen start Zomer van Asiat, voor het eerst in goede banen geleid door ONKRUID en Den Hoorn: “Elkaar terugvin­den en samen genieten staat centraal”

  De stad gaat de komende vijf tot tien jaar in zee met ONKRUID en Den Hoorn voor het beheer en de aanpak op de ASIAT-site in Vilvoorde. De stad experimenteerde de afgelopen twee jaren zelf al met de voormalige legerkazerne, nu geven ze ze uit handen. Cultuur, sport en duurzaamheid zullen er alvast centraal staan. Deze zomer is er alvast opnieuw sprake van een bruisende editie van de Zomer van Asiat, leuke activiteiten en verse pizza’s uit de houtoven incluis.