Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Jonge inbreekster (21) krijgt 20 maanden cel

VilvoordeEen 21-jarige vrouw die betrapt was bij een inbraak in Vilvoorde, is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden. Aanvankelijk hield ze vol dat ze niets met de feiten te maken had, maar later legde ze toch bekentenissen af. 

 1. Clown Francis tovert lach op de snoetjes bij VC Schaarbeeklei. Op bezoek tijdens de kick-off van de kindervaccinatie
  Vilvoorde, machelen

  Clown Francis tovert lach op de snoetjes bij VC Schaar­beeklei. Op bezoek tijdens de kick-off van de kindervac­ci­na­tie

  Vandaag worden voor het eerst Vilvoordse en Machelse kindjes tussen 5 en 11 jaar ingeënt tegen corona. Al twintig minuten voor de deuren openen staan er ouders met hun kinderen voor de deur aan te schuiven. In de inkomhal staat Francis de clown met een grote smile te wachten om de kindjes mee te begeleiden. “We hebben er een goed oog”, zeggen coördinator Mattias Kempeneers en burgemeester Hans Bonte. “De opkomst mag nog wat groter. Vandaag komen 200 kinderen voor hun vaccin. De bal gaat aan het rollen in Vilvoorde en Machelen.”
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. 3 miljoen euro om Nederlands te promoten in onderwijs Vlaamse Rand: “Ontnederlandsing legt grote druk op scholen in deze streek”
  Vlaamse Rand

  3 miljoen euro om Nederlands te promoten in onderwijs Vlaamse Rand: “Ontneder­land­sing legt grote druk op scholen in deze streek”

  Op meer dan dertig scholen in de Vlaamse Rand zal het Nederlands bij leerlingen én ouders de komende jaren meer gepromoot worden met allerlei projecten. Vlaams minister van Onderwijs en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) voorziet daarvoor 3 miljoen euro. De scholen zijn blij met het initiatief. “Want het aantal leerlingen dat thuis Nederlands spreekt is in sommige klassen al een minderheid geworden”, klinkt het.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.