vlnr: Jeroen Bergers, Sarah Remacle, Arno Kherbusch, Kyell De Win, Dimitri Pepermans
ENGIE electrabel site
Volledig scherm
vlnr: Jeroen Bergers, Sarah Remacle, Arno Kherbusch, Kyell De Win, Dimitri Pepermans ENGIE electrabel site © repro Marc Baert

Jong N-VA: “STEG stoot 7x teveel stikstof uit.” ENGIE: “Klopt totaal niet”

vilvoordeDe saga rond de STEG-centrale in Vilvoorde is nog niet afgelopen. Jong N-VA Vilvoorde benadrukt dat ze blij zijn met de beslissing van minister Zuhal Demir. “Dit is gezond verstand”, klinkt het. Voor- en tegenhangers van de mogelijke STEG blijven hun argumenten naar voor schuiven. Alleen worden die van Jong-N-VA weerlegd.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Minister Demir geeft ook voor gascentrale in Vilvoorde geen vergunning: “U kan mij niet verwijten dat ik de regels toepas”
  Play

  Minister Demir geeft ook voor gascentra­le in Vilvoorde geen vergunning: “U kan mij niet verwijten dat ik de regels toepas”

  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zal ook voor de gascentrale in Vilvoorde geen vergunning geven. Producent Engie Electrabel wou met de stoom- en gascentrale een oudere installatie vervangen, die minder dan de helft van de nieuwe capaciteit levert. Met de beslissing van Demir komt de kernuitstap van de federale regering op de helling te staan, aangezien de gascentrales daarbij cruciaal zijn om ons van voldoende energie te voorzien. Groen-voorzitter Meyrem Almaci reageert bijzonder scherp op de geweigerde vergunning: “Deze dogmatische weigering is een nieuw, triest hoogtepunt in de sabotagepolitiek van de N-VA.”
 1. ENGIE snapt tegenkanting tegen komst efficiëntste gascentrale ter wereld in Vilvoorde niet: “Project voldoet nochtans aan alle voorwaarden”
  vilvoorde

  ENGIE snapt tegenkan­ting tegen komst efficiënt­ste gascentra­le ter wereld in Vilvoorde niet: “Project voldoet nochtans aan alle voorwaar­den”

  Verbazing alom bij ENGIE Electrabel. Daar waar de deputatie in 98 procent van de gevallen het advies van de commissie volgt, steken ze nu toch stokken in de wielen van de komst van de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. De provincie geeft geen vergunning voor de komst van de nieuwe gascentrale. “En dat terwijl dit echt één van de meest efficiënte gascentrales ter wereld zal zijn”, zegt woordvoerster van ENGIE Nele Scheerlinck verbouwereerd.