Jeanne Alleman uit Machelen (84)
Volledig scherm
Jeanne Alleman uit Machelen (84) © Devogelaere Dennis

Jeanne Alleman uit Machelen krijgt 10.000ste coronaprik: “Bloemetjes zijn lief, maar vaccin is het échte cadeau”

vilvoorde, machelenHet Vaccinatiecentrum Bolwerk in Vilvoorde zette donderdag de tienduizendste prik. Die kwam terecht in de arm van Jeanne Alleman uit Machelen (84). Het was haar tweede spuitje. Om dat te vieren kreeg ze een bloemetje mee naar huis.

 1. Nog geen rommelmarkten voor Vilvoorde
  vilvoorde

  Nog geen rommelmark­ten voor Vilvoorde

  9 juni luidde heel wat versoepelingen in voor het hele land. Er mag weer iets meer, maar toch is stad Vilvoorde nog wat voorzichtig. De versoepelingen in verband met sport en horeca gelden net als elders in Vilvoorde, maar een rommelmarkt zullen we er nog niet meteen zien. “De rommelmarkten in de zomer gaan we voorlopig niet opstarten”, klinkt het. De wekelijkse markten blijven wel door gaan. “Wat de rommelmarkten betreft zullen we dat geregeld evalueren. We willen ons vooral niet vergalopperen”, zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit).
 2. Verkeersprobleem in ‘Spaanse wijk’ ligt op tafel bij vrederechter
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Verkeers­pro­bleem in ‘Spaanse wijk’ ligt op tafel bij vrederech­ter

  Vrachtwagens die zich klemrijden ter hoogte van de Kortestraat en de Werkhuizenstraat in Vilvoorde. Het is al lang geen uitzondering, eerder een probleem dat al meer dan een jaar aansleept. Intussen kwam de zaak voor op het Vilvoordse vredegerecht. De buurtbewoners zochten steun bij oppositiepartij N-VA die het voor hen opneemt. “Er komt een definitieve oplossing maar die kunnen we pas over twee jaar realiseren”, stelt schepen voor mobiliteit Barbara De Bakker (GROEN). De bewoners eisen een oplossing liever vandaag dan morgen.