Assita Kanko: “Naast Drie Fonteinen leerde ik intussen ook het Hanssenspark kennen. Dat vind ik een prachtig park! Ik ben ook al als een echte pjeirefretter gaan eten in restaurant De Kuiper.”
Volledig scherm
PREMIUM
Assita Kanko: “Naast Drie Fonteinen leerde ik intussen ook het Hanssenspark kennen. Dat vind ik een prachtig park! Ik ben ook al als een echte pjeirefretter gaan eten in restaurant De Kuiper.” © Marc Baert

INTERVIEW. Assita Kanko (N-VA) over haar verhuis naar Vilvoorde, de jacht op haar droomhuis en haar streven naar een nog inclusievere Zennestad

vilvoordeStapje per stapje dompelt Europees parlementslid Assita Kanko zich enthousiast onder in de wereld van de Pjeirefretters, en in september zal ze naar haar droomhuis in de Zennestad verhuizen. Binnenkort hoopt ze plat Vilveuds te kunnen spreken, en iedereen aan de schoolpoort te kunnen herkennen. Enthousiast is ze dus zeker, hoewel Vilvoorde volgens haar ook zeker nog uitdagingen kent. “Het een stad is die meer leiderschap kan gebruiken, en die meer kan streven naar een inclusieve samenleving.”

 1. Genk ontploft: Limburgse Italianen zetten centrum op zijn kop, in Brussel wordt waterkanon ingezet
  RODE DUIVELS
  15

  Genk ontploft: Limburgse Italianen zetten centrum op zijn kop, in Brussel wordt waterkanon ingezet

  De winst van de Italianen op het EK voetbal heeft voor een waar volksfeest gezorgd in Genk. De stad met een grote Italiaanse gemeenschap staat op zijn kop: auto’s rijden toeterend door de stad, er is vuurwerk en het feest is losgebarsten. In Brussel is de sfeer dan weer grimmig. Daar heeft de politie het waterkanon ingezet. Zo beleefde Vlaanderen vrijdagavond de kwartfinale tussen België en Italië.
 2. Vilvoorde vraagt OVAM om versneld tien mogelijk met PFOS vervuilde sites te onderzoeken
  Vilvoorde

  Vilvoorde vraagt OVAM om versneld tien mogelijk met PFOS vervuilde sites te onderzoe­ken

  Het stadsbestuur van Vilvoorde vraagt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) om tien percelen die mogelijk met PFOS vervuild zijn bij hoogdringendheid te analyseren. In heel Vilvoorde zijn 205 percelen mogelijk vervuild met PFOS, maar Vilvoords burgemeester Hans Bonte (Vooruit) wil tien ervan snel laten controleren omdat ze in woongebieden liggen of omdat er bouwplannen zijn.