fietsbrug in Vilvoorde aan op- en afrittencomplex
Volledig scherm
fietsbrug in Vilvoorde aan op- en afrittencomplex © Marc Baert

Intelligente verkeerslichten en tijdelijke versie van zwevende fietsbrug zijn een feit

vilvoordeDe zwevende fietsbrug onder de Brusselse ring in Vilvoorde is een feit. “Het is dan misschien niet de definitieve versie, ze is wel operationeel.”

 1. AUTOSNELWEGVERHALEN. Hoe het Vilvoordse Viaduct werd geboren: “Bij de schilderwerken lag de ploeg na een halve dag al in het ziekenhuis”
  PREMIUM
  vilvoorde

  AUTOSNEL­WEG­VER­HA­LEN. Hoe het Vilvoordse Viaduct werd geboren: “Bij de schilder­wer­ken lag de ploeg na een halve dag al in het ziekenhuis”

  Voor de ene een dagelijkse bron van ergernis, of een doorn in het oog. Voor de ander een knap staaltje vakwerk van decennia geleden dat bewondering oproept. Een ding is zeker: moest het viaduct boven Vilvoorde ooit wegvallen, dan valt België stil. Het viaduct is tevens het tweede drukste verkeerspunt in West-Europa. Wil je België doorkruisen, dan moet je erlangs. Het is onmisbaar en verdient dus wel een ode met een blik op de geschiedenis en een op haar toekomst: hét viaduct van Vilvoorde, een mijlpaal op palen sinds 1978.
 2. Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajotten­land eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.