Inbraak met diefstal bij kledingwinkel LolaLiza
Volledig scherm
Inbraak met diefstal bij kledingwinkel LolaLiza © Marc Baert

Inbraak met diefstal bij kledingwinkel LolaLiza

VilvoordeIn de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in winkelzaak LolaLiza in de Leuvensestraat. Dieven gingen aan de haal met de kassa. Dat bevestigt de lokale politie van Vilvoorde.

 1. Nooit eerder klopten zo veel mensen aan bij laatste pandjeshuis van België. Dit gaat er straks onder de hamer: van parelhalssnoer met 8 briljanten tot beschadigd olieverfschilderij
  PREMIUM
  Brussel

  Nooit eerder klopten zo veel mensen aan bij laatste pandjes­huis van België. Dit gaat er straks onder de hamer: van parelhals­snoer met 8 briljanten tot beschadigd olieverf­schil­de­rij

  Op enkele stappen van het Vossenplein, hartje Marollen, bots je op het statige gebouw van het laatste filiaal van de Berg van Barmhartigheid in ons land. Achter de muren van de financiële instelling liggen honderden olieverfschilderijen, kostbare halssnoeren, maar ook fietsen, oud meubilair en flessen wijn te wachten op hun oude eigenaar. Of een nieuwe. Zo’n 400 jaar na de oprichting, komen meer mensen dan ooit hun waardevolle spullen verpanden in ruil voor een lening. Onze reporter kreeg een blik achter de schermen bij het laatste pandjeshuis van België. “Moeders en vaders laten hun trouwring bij ons achter om hun kinderen te eten te kunnen geven”, aldus operationeel directeur Jan Declerq (58).
 1. Derde keer op twee weken tijd gewapende overal in Carrefour Express in Vilvoorde: “Deze plaag moet stoppen”
  Vilvoorde

  Derde keer op twee weken tijd gewapende overal in Carrefour Express in Vilvoorde: “Deze plaag moet stoppen”

  Twee overvallers hebben toegeslagen in de Carrefour Express in de James Ensorlaan in Vilvoorde. De verdachten kwamen binnen met een vuurwapen en bedreigden het personeel. Ze gingen aan de haal met geld uit de kassa en sigaretten. Het is de derde keer in twee weken dat zo'n buurtwinkel overvallen wordt in Vilvoorde. Burgemeester Hans Bonte (Vooruit) reageert verbolgen: “Het begint stilaan te lijken op schuldig verzuim van minister Annelies Verlinden.”
 2. Politiecolleges Brussel-West en Vilvoorde-Machelen vragen meer federale steun in de aanpak van drugshandel: “We geven criminelen praktisch vrij spel”
  Vilvoorde/Machelen/Brussel

  Politiecol­le­ges Brus­sel-West en Vilvoorde-Machelen vragen meer federale steun in de aanpak van drugshan­del: “We geven criminelen praktisch vrij spel”

  De Politiecolleges van Brussel-West (Molenbeek, Berchem, Jette, Koekelberg en Ganshoren) en Vilvoorde-Machelen (Vilvoorde, Machelen) kwamen woensdag samen rond het thema van de aanpak van de drugshandel. Beide zones kwamen tot de vaststelling dat het geweld rond drugshandel aanzienlijk toeneemt. Daarom wordt er meer federale steun gevraagd, terwijl de overheid het Kanaalplan net wil afbouwen.