De plaat met 'te koop' is er af. Negrita is verkocht - Vilvoorde
Volledig scherm
PREMIUM
De plaat met 'te koop' is er af. Negrita is verkocht - Vilvoorde © Marc Baert

Ijssalon Negrita is verkocht! Nieuwe eigenaars openen ook ijssalon in het pand

vilvoordeHet iconisch duo Pascale D’Haese (60) en Luc De Baerdemaeker (64) zat in 2019 een punt achter ijssalon Negrita. De zaak ging zes generaties mee waarvan de laatste drie de zaak in Vilvoorde uitbaatte. “Het pand stond lang te koop, en werd verkocht. Alles is getekend”, vertelt Luc. 

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Nieuwe buurtschool in Strombeek: “Innige samenwerking tussen Vlaamse Regering en gemeentebestuur”
  PREMIUM
  Strombeek-Bever

  Nieuwe buurt­school in Strombeek: “Innige samenwer­king tussen Vlaamse Regering en gemeentebe­stuur”

  Strombeek-Bever zal over enkele jaren een school rijker zijn. De Vlaamse Regering bouwt samen met scholengroep SCOOP een nieuwe kleuter- en lagere school op een terrein dat eigendom is van de gemeente. Dat hebben alle betrokken partijen vanmiddag op een persconferentie uit de doeken gedaan. Het kinderdagverblijf Villa Rijckendael zal moeten verhuizen, de villa in kwestie wordt gesloopt.