Testcentrum in Vilvoorde
Volledig scherm
Testcentrum in Vilvoorde © Marc Baert

Hoogst aantal afgenomen testen per dag in testcentrum Vilvoorde

vilvoordeIn het testcentrum van Vilvoorde noteerde ze op datum van 1 december vorige week het hoogste aantal afgenomen testen op een dag. “De vakantieperiode buiten beschouwing gelaten want dan moet je je verplicht laten testen. Het gaat nu bijna puur en alleen om risicocontacten.”

 1. Op huizenjacht in... Affligem: “Rust, natuur, folklore en geschiedenis: je vindt het hier allemaal”
  PREMIUM
  Affligem
  2

  Op huizen­jacht in... Affligem: “Rust, natuur, folklore en geschiede­nis: je vindt het hier allemaal”

  Vandaag trekken we voor onze huizenjacht naar Affligem waar Laurens Hemerijckx van Vastgoedkantoor Accenta ons rondleidt in Essene, Teralfene en Hekelgem. Drie deelgemeenten met elk hun eigen troeven. “Van prachtige natuur tot landelijk dorp tot levendige dorpssfeer”, klinkt het. “Waar je woningen vindt voor 220.000 euro maar ook villa’s van meer dan 520.000 euro.” Lees meer over vastgoed in Vlaams-Brabant in ons dossier.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Wanneer is het uw beurt voor een boosterprik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatiecentra
  PREMIUM

  Wanneer is het uw beurt voor een booster­prik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatie­cen­tra

  Hoever staan onze Vlaamse vaccinatiecentra met de boosterprik tegen het coronavirus? Wanneer kan u een uitnodiging verwachten? Hoeveel risicopatiënten zijn al opnieuw ingeënt? En hebben we nog genoeg vrijwilligers? Het Laatste Nieuws contacteerde al onze vaccinatiecentra en zocht het uit. Lees hier alles over de stand van zaken in uw gemeente.
 1. REPORTAGE: Wie laat zich vandaag testen en krijgt het testcentrum in Vilvoorde de klus van 1.800 afnames nog geklaard?
  PREMIUM
  vilvoorde

  REPORTAGE: Wie laat zich vandaag testen en krijgt het testcen­trum in Vilvoorde de klus van 1.800 afnames nog geklaard?

  De testcentra krijgen het steeds zwaarder te verduren. Maandag stond zelfs een file van 4 uur aan het testcentrum van Turnhout. Hoe is het met de testcentra in Vlaanderen gesteld? Wij gingen op pad. “De drukte is absoluut voelbaar”, beaamt Anja Van Nuffel meteen. “Nooit eerder namen we zoveel testen per week af in het testcentrum in Vilvoorde. Afgelopen drie weken zijn het er wel 1.800 per week.” En wie ontmoeten we aan het centrum? Jong, oud, gevaccineerd of niet? Mensen met symptomen en mensen die zich laten testen omdat ze een hoog risico contact hadden.