Supermarkt Lidl gesloten wegens niet laven van coronamaatregelen.
Volledig scherm
Supermarkt Lidl gesloten wegens niet laven van coronamaatregelen. © Marc Baert

‘Hardleerse' Lidl mag weer open na overleg met burgemeester: “Misverstanden opgehelderd”

VilvoordeBurgemeester Hans Bonte (Sp.a) heeft donderdagmiddag supermarkt Lidl op het Heldenplein laten sluiten. “De politie hield er een controle op het naleven van de coronamaatregelen. Die werden op verschillende vlakken geschonden, en dat is niet de eerste keer”, mopperde Bonte. Maar na een gesprek met Lidl zijn de misverstanden opgehelderd: “Van zware overtredingen was geen sprake.”

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Meer dan helft van gecontroleerde handelszaken en bedrijven niet in orde met coronamaatregelen
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Meer dan helft van gecontro­leer­de handelsza­ken en bedrijven niet in orde met coronamaat­re­ge­len

  Politie en sociale inspectiediensten slaan de handen in elkaar om coronamaatregelen in Vlaams-Brabant sterker te controleren. Als reactie op de zorgwekkende coronacijfers hebben politie en bevoegde inspectiediensten in de laatste drie weken van maart samen controles uitgevoerd op de naleving van de coronamaatregelen, in het bijzonder door werkgevers en werknemers. Liefst 117 handelszaken en bedrijven werden gecontroleerd, slechts bij 48 van hen werden de coronamaatregelen goed opgevolgd.
 3. Natuurpunt maakt statement met opruimactie na aanhoudend vandalisme in Peutiebos: “Doorn in oog van vrijwilligers die bos onderhouden”
  PREMIUM
  Machelen

  Natuurpunt maakt statement met opruimac­tie na aanhoudend vandalisme in Peutiebos: “Doorn in oog van vrijwilli­gers die bos onderhou­den”

  Vandalen hebben de voorbije weken lelijk huisgehouden in het Peutiebos in Machelen. Natuurpunt is het vandalisme in het natuurreservaat zo beu dat het woensdag samen met de gemeente Machelen en de aanpalende eigenaar van het perceel een opruimactie organiseerde. Als statement. “We hopen de vandalen hiermee aan te tonen dat ze het harde werk van vele vrijwilligers teniet doen”, klinkt het.
 1. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?

 2. Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"
  Play

  Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"