Juf Yasmine en juf Kim met hun leerlingen voor de toekomstige Playmobiel - School Zwierezwaai Vilvoorde
Volledig scherm
Juf Yasmine en juf Kim met hun leerlingen voor de toekomstige Playmobiel - School Zwierezwaai Vilvoorde © repro Marc Baert

GO! Freinetschool De Zwierezwaai gaat aan de haal met 10.000 euro van Brico

vilvoordeBrico organiseerde de scholenwedstrijd Klushelden. Liefst tweehonderd scholen namen deel en GO! freinetschool De Zwierezwaai in Vilvoorde wint de hoofdprijs. 10.000 euro om onder andere een oude caravan om te toveren tot een leuke playmobiel waar de leerlingen speelgoed kunnen uitlenen tijdens de speeltijd.

  1. AUTOSNELWEGVERHALEN. Hoe het Vilvoordse Viaduct werd geboren: “Bij de schilderwerken lag de ploeg na een halve dag al in het ziekenhuis”
    PREMIUM
    vilvoorde

    AUTOSNEL­WEG­VER­HA­LEN. Hoe het Vilvoordse Viaduct werd geboren: “Bij de schilder­wer­ken lag de ploeg na een halve dag al in het ziekenhuis”

    Voor de ene een dagelijkse bron van ergernis, of een doorn in het oog. Voor de ander een knap staaltje vakwerk van decennia geleden dat bewondering oproept. Een ding is zeker: moest het viaduct boven Vilvoorde ooit wegvallen, dan valt België stil. Het viaduct is tevens het tweede drukste verkeerspunt in West-Europa. Wil je België doorkruisen, dan moet je erlangs. Het is onmisbaar en verdient dus wel een ode met een blik op de geschiedenis en een op haar toekomst: hét viaduct van Vilvoorde, een mijlpaal op palen sinds 1978.