Vaccinatie Zaventem
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatie Zaventem © Dieter Nijs

Gesloten kleedkamers en een vaccibus: zo willen gemeenten rond Brussel slechte vaccinatiecijfers opkrikken

Vlaamse Rand rond BrusselAcht gemeenten uit de rand rond Brussel bengelen hopeloos onderaan de Vlaamse vaccinatielijst. Ondanks tal van inspanningen lijken ze de achterstand op de andere Vlaamse gemeenten maar niet dicht te kunnen fietsen. Wat is het probleem in die gemeenten en vooral: op welke manier kan men de vaccinatiegraad er alsnog omhoog krijgen? “De vraag is eerder óf we die wel nog kunnen opkrikken.”

 1. Spectaculaire inbraak in Kia-garage: dief steelt kluis met alle sleutels en gaat er met wagen vandoor
  Vilvoorde

  Spectacu­lai­re inbraak in Kia-garage: dief steelt kluis met alle sleutels en gaat er met wagen vandoor

  In de Kia-garage in Vilvoorde is er in de nacht van woensdag op donderdag een wel erg bijzondere inbraak gepleegd. Een man kon, zonder het alarm te laten afgaan, zich een weg doorheen de showroom banen. Eenmaal binnen steelt de man de kluis waarin alle sleutels van de wagens zitten. Vervolgens vertrekt hij met een Kia Stonic. “Hij was duidelijk niet aan zijn proefstuk toe”, zegt uitbater Gabriel Zahr.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.