Alexander (13) stapte in 2019 uit het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander (13) stapte in 2019 uit het leven. © RV

Geen moord, toch mogelijk 20 jaar cel: moeder en stiefvader riskeren zware straffen na zelfmoord van Alexander (13)

Moeder Gaëlle F. en stiefvader Kurt D.W. riskeren tot twintig jaar cel voor de mensonterende behandeling van hun zoon Alexander (13), die begin 2019 een einde maakte aan zijn leven. Het parket zocht en vond voldoende bewijzen om te stellen dat het koppel een rol speelde in zijn dood. “Hoewel de ouders zich niet moeten verantwoorden voor moord, zal de rechter zich toch de vraag stellen of Alexander ook zelfmoord had gepleegd zónder hun gedrag”, zegt professor strafrecht Frank Verbruggen (KU Leuven). Als het antwoord nee is, vliegt het duo allicht voor jaren de cel in.

24 reacties

 • nicole De Bruyn

  2 weken geleden
  Hopelijk krijgen ze de straf die ze verdienen. Hoe krijgt men het voor elkaar Sven Mary voor hen te laten opdraven. Durft men tegen zeer bekende advocaten dan geen verdiende straf uitspreken ,Zo zal het weer zijn ! Spijtig voor een verloren jong leven. Rust in vrede lieve jongen.
 • Frank Hageman

  2 weken geleden
  Straffen kunnen niet zwaar genoeg zijn
 • Dave Broes

  2 weken geleden
  en onze politiekers en gerecht keek ernaar en lachten verder... waarom waarom waarom kan dit toch nog gebeuren. 13 jaar is godsnaam ...dat iedereen nu toch eens wakker wordt en dit niet meer tolereerd . Wat een wansmakelijke wereld .
 • Stroobants Alexander

  2 weken geleden
  Heb ook zo ouders gehad zeker mijn vader, maar ik ben er nog. Straf kan niet hoog genoeg zijn, maar ik vrees dat deze mensen niet beseffen wat ze aanrichten.
 • Stefaan Baert

  2 weken geleden
  Plusvader, plusmoeder, ... het is stiefvader en stiefmoeder! De sprookjes staan bol van dergelijke toestanden, met een happy end. In het echte leven eindigt zoiets altijd met een drama.