AZ Jan Portaels in Vilvoorde.
Volledig scherm
AZ Jan Portaels in Vilvoorde. © Marc Baert

Geen enkele coronapatiënt op Intensieve Zorgen, maar Jan Portaels moet wel helft van bedden op dienst vrij houden en dat heeft zo zijn gevolgen

VilvoordeSinds vorige week vrijdag moet AZ Jan Portaels in Vilvoorde zes bedden op Intensieve Zorgen vrij houden voor coronapatiënten. Een gevolg van de opschaling naar fase 1B in de ziekenhuizen. Alleen, in Vilvoorde ligt geen enkele coronapatiënt op Intensieve en dus blijven zes bedden op de dienst leeg. “Daardoor moeten we niet-coronapatiënten soms langer op spoed houden”, zegt woordvoerster Helena Polfliet.

 1. Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden

  Deze week werden de solden opnieuw op gang getrapt. Nog tot het einde van de maand kan je in heel wat winkels een mooie slag slaan. Onze redactie contacteerde enkele lokale boetiekjes en winkels in Brussel en de Rand en polste naar hun plannen voor de koopjes. Met welke kortingen zijn ze aan de solden begonnen? En mogen we naar het einde toe nog wat meer verwachten? Bij heel wat zaken vind je meteen mooie kortingen, maar ze blijven toch voorzichtig met de hele grote getallen.
 1. Spectaculaire opmars van omikronvariant, dus deelt Zennestad gratis zelftests uit aan kwetsbare gezinnen: “Hopelijk doen buurgemeenten hetzelfde”
  Vilvoorde

  Spectacu­lai­re opmars van omikronva­ri­ant, dus deelt Zennestad gratis zelftests uit aan kwetsbare gezinnen: “Hopelijk doen buurgemeen­ten hetzelfde”

  Met 1.500 nieuwe positieve gevallen de voorbije twee weken is de omikronvariant in Vilvoorde – net als in de rest van onze regio – aan een felle opmars bezig en dat baart het stadsbestuur zorgen. Daarom werd beslist om gratis zelftests uit te delen aan kwetsbare gezinnen. “Want voor velen is de wekelijkse euro per kind vaak een drempel en daardoor wordt de aangeraden zelftest al snel ‘vergeten’”, klinkt het.