AZ Jan Portaels in Vilvoorde.
Volledig scherm
AZ Jan Portaels in Vilvoorde. © Marc Baert

Geen enkele coronapatiënt op Intensieve Zorgen, maar Jan Portaels moet wel helft van bedden op dienst vrij houden en dat heeft zo zijn gevolgen

VilvoordeSinds vorige week vrijdag moet AZ Jan Portaels in Vilvoorde zes bedden op Intensieve Zorgen vrij houden voor coronapatiënten. Een gevolg van de opschaling naar fase 1B in de ziekenhuizen. Alleen, in Vilvoorde ligt geen enkele coronapatiënt op Intensieve en dus blijven zes bedden op de dienst leeg. “Daardoor moeten we niet-coronapatiënten soms langer op spoed houden”, zegt woordvoerster Helena Polfliet.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Het Paradijs brengt portretten Madame Hortense weer samen: “Vieren ultiem liefdesverhaal met nieuwe champagne”
  PREMIUM
  Mechelen

  Het Paradijs brengt portretten Madame Hortense weer samen: “Vieren ultiem liefdesver­haal met nieuwe champagne”

  Het hommagejaar voor ‘Madame Hortense’ krijgt een opvallend staartje. Vzw Het Paradijs slaagde erin om de portretten te verenigen die Roger Velghe (89) en Liliane Van Lierde (79) in 1985 samen schilderden van de prima ballerina van het Mechelse ballet. Op hun “ultieme liefdesverhaal” baseert de vzw zich om op 11 februari ‘L’Amore è un’arte’ te schenken tijdens een ‘valentijnssurprise’ op de Grote Markt.