Noor Vidts
Volledig scherm
Noor Vidts © AFP/PN

Fans en familie juichen Noor Vidts naar de eindmeet: “Ik voelde mijn maag krimpen van spanning. Zo’n knappe prestatie!”

vilvoordeSpanning en applaus vulde de Vilvoordse atletiekclub VAC deze namiddag. Daar verzamelden fans, kennissen en trainers om samen ‘hun’ Noor Vidts naar de eindstreep te supporteren. “Ze is een ambassadrice van de stad en van haar sport”, klonk het. Ondanks dat haar knappe prestatie van 2:09:05 op de 800 meter, net niet voldoende was voor olympisch brons op de zevenkamp, was iedereen heel positief: “Ze deed het fantastisch, en dit is nog maar het begin!”

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevangene Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”
  PREMIUM
  Willebroek/Grimbergen/Meerbeek

  Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevan­ge­ne Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”

  De Meerbeekse auteur Danny Carleer (71) heeft zaterdag in het Fort van Breendonk een tweede boek over de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. In ‘Een pakje voor mijn vader’ vertelt hij het verhaal van Karel Van Bever, een syndicalist die omwille van zijn sluikpers werd vermoord door de nazi’s. Zoon Rik Van Bever (91) uit Grimbergen is blij dat het verhaal wordt verteld, als waarschuwing. “Ik heb de foltertafel van Breendonk doorweekt van het bloed gezien!”
 1. Laatste dag voor eerste prik zonder afspraak in Vilvoorde
  vilvoorde, machelen

  Laatste dag voor eerste prik zonder afspraak in Vilvoorde

  Vandaag is de laatste dag waarop je zo maar het vaccinatiecentrum in Vilvoorde kan binnenlopen voor een eerste prik zonder afspraak. Al twee maanden lang kan je elke donderdag tijdens de openingsuren binnenwandelen zonder afspraak. Heel wat mensen die hun eerste uitnodiging lieten voorbijgaan en zich bedachten konden zo toch nog een prik halen. Net als mensen die uit vakantie komen of een snellere prik wilden krijgen als jongere.