De centrale sloot in 2014 definitief de deuren.
Volledig scherm
De centrale sloot in 2014 definitief de deuren. © Archief Lukas

ENGIE snapt tegenkanting tegen komst efficiëntste gascentrale ter wereld in Vilvoorde niet: “Project voldoet nochtans aan alle voorwaarden”

vilvoordeVerbazing alom bij ENGIE Electrabel. Daar waar de deputatie in 98 procent van de gevallen het advies van de commissie volgt, steken ze nu toch stokken in de wielen van de komst van de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. De provincie geeft geen vergunning voor de komst van de nieuwe gascentrale. “En dat terwijl dit echt één van de meest efficiënte gascentrales ter wereld zal zijn”, zegt woordvoerster van ENGIE Nele Scheerlinck verbouwereerd.

  1. Tinne Van der Straeten: “Ik ga niet mee in politieke strijd rond gascentrale Vilvoorde”

    Tinne Van der Straeten: “Ik ga niet mee in politieke strijd rond gascentra­le Vilvoorde”

    “Ik ga niet mee in een politieke strijd.” Zo reageerde federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) in ‘De Ochtend’ op de discussie over de beslissing van de provincie Vlaams-Brabant om een vergunning te weigeren voor de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. De Groen-minister vindt wel dat investeerders moeten kunnen vertrouwen op de correcte naleving van de regels. “Als een project volgens de regels vergunbaar is, moet het kunnen vergund worden”, klinkt het.