De centrale sloot in 2014 definitief de deuren.
Volledig scherm
De centrale sloot in 2014 definitief de deuren. © Archief Lukas

ENGIE snapt tegenkanting tegen komst efficiëntste gascentrale ter wereld in Vilvoorde niet: “Project voldoet nochtans aan alle voorwaarden”

vilvoordeVerbazing alom bij ENGIE Electrabel. Daar waar de deputatie in 98 procent van de gevallen het advies van de commissie volgt, steken ze nu toch stokken in de wielen van de komst van de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. De provincie geeft geen vergunning voor de komst van de nieuwe gascentrale. “En dat terwijl dit echt één van de meest efficiënte gascentrales ter wereld zal zijn”, zegt woordvoerster van ENGIE Nele Scheerlinck verbouwereerd.

 1. Mogelijke komst van gascentrale krijgt tegenkanting: provincie moet nu standpunt innemen
  PREMIUM
  Vilvoorde, Grimbergen

  Mogelijke komst van gascentra­le krijgt tegenkan­ting: provincie moet nu standpunt innemen

  Mag er in Vilvoorde een gascentrale komen of niet? Daarover moet de provincie Vlaams-Brabant straks kleur bekennen. Twee actiegroepen en de gemeenten Grimbergen en Machelen zijn alvast tegen. De stad Vilvoorde gaf eerder al een positief advies met voorwaarden. “Het is aan ons als stad om een advies te geven naargelang de wetgevingen die gelden. Het is aan de federale overheid om de beslissing te nemen. Een nieuwe centrale is hoe dan ook beter voor ons milieu dan de huidige dieselzuiper sporadisch in gang te trekken in nood.”
 2. Tinne Van der Straeten: “Ik ga niet mee in politieke strijd rond gascentrale Vilvoorde”

  Tinne Van der Straeten: “Ik ga niet mee in politieke strijd rond gascentra­le Vilvoorde”

  “Ik ga niet mee in een politieke strijd.” Zo reageerde federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) in ‘De Ochtend’ op de discussie over de beslissing van de provincie Vlaams-Brabant om een vergunning te weigeren voor de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. De Groen-minister vindt wel dat investeerders moeten kunnen vertrouwen op de correcte naleving van de regels. “Als een project volgens de regels vergunbaar is, moet het kunnen vergund worden”, klinkt het.