Het ecoduct komt in de Ravaartstraat in Peutie.
Volledig scherm
Het ecoduct komt in de Ravaartstraat in Peutie. © Dieter Nijs

Ecoduct over E19 moet levens redden: dieren kunnen in toekomst veilig snelweg oversteken

Vandaag worden het Peutiebos en het Floordambos nog van mekaar gescheiden door de E19, maar binnenkort zullen de dieren via een ecoduct van het ene bos naar het andere kunnen. Iets waar Natuurpunt MaViSt al lang voor ijvert omdat er regelmatig dieren sneuvelen wanneer ze via de snelweg de oversteek willen maken.

 1. Diegem pakt vanaf morgen aanhoudende overlast aan met actieplan: “Aarzel niet om ons te contacteren, liever een oproep te veel dan één te weinig”
  Diegem

  Diegem pakt vanaf morgen aanhouden­de overlast aan met actieplan: “Aarzel niet om ons te contacte­ren, liever een oproep te veel dan één te weinig”

  Men heeft er genoeg van in Diegem. Een aantal hangjongeren maakt het sinds enkele weken wel zeer bont in het centrum van de rustige gemeente. Als gevolg van talloze klachten bij de politie en op sociale media heeft het gemeentebestuur van Machelen samen met de politie een gestructureerde aanpak uitgewerkt. Vanaf maandag zal deze in werking treden. “Twijfel niet indien u getuige bent van eender welke vorm van overlast: bel ons”, benadrukt politiewoordvoerster Catherine Bodet.
 2. Lekker lokaal TAKEAWAY. Herberg van Grimbergen: “Hierdoor word je fan van groenten”
  PREMIUM
  Grimbergen

  Lekker lokaal TAKEAWAY. Herberg van Grimbergen: “Hierdoor word je fan van groenten”

  Deze zaak ligt in het hartje van Grimbergen centrum, in de schaduw van de basiliek en vlak naast het Prinsenbos. Bij brasserie De Herberg van Grimbergen kan je terecht voor een goede kop koffie, maar net zozeer voor een lekkere maaltijd. Hier staan vooral lekkere en ruime porties klaar voor de klant, veel tierlantijntjes moet je niet verwachten. Lees hier meer recensies in ons dossier.
 1. Jean-Paul De Buysscher (Volley Vlaanderen) heeft maar één wens: “Indien mogelijk, laat ons voort volleyballen”
  VOLLEYBAL

  Jean-Paul De Buysscher (Volley Vlaanderen) heeft maar één wens: “Indien mogelijk, laat ons voort volleybal­len”

  Er groeit een zichtbare bezorgdheid in de sportwereld: in het voetbal, het basketbal en het volleybal, de populairste sporttakken. En dan hebben we het nog niet eens over de andere sportdisciplines, waarbij de opgelegde time-out voor iedere sportieveling sinds maart vorig jaar schrikwekkend lang duurt. Sporten zoals padel en darts floreren, ook het fietsen en het wandelen krijgt een boost. Intussen zijn de teamsporters, jong en oud, hun favoriet tijdverdrijf kwijtgespeeld en staan de sporthallen troosteloos leeg.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama