Koepeldirecteur KOV Vilvoorde Johan Van Engelant en Coördinerend directeir van de lagere scholen Sophie Lucas - Vilvoorde
Volledig scherm
Koepeldirecteur KOV Vilvoorde Johan Van Engelant en Coördinerend directeir van de lagere scholen Sophie Lucas - Vilvoorde © Marc Baert

Druk op scholen: “Het moet anders, elke dag moeten directies opnieuw schakelen”

vilvoordeIn Vilvoorde zit menig school met de handen in het haar. “De druk ligt enorm hoog. Iedereen roeit met de riemen die er zijn maar elke dag is het opnieuw aanpassen. Directies moeten dag per dag beklijken welk team ze voor handen hebben en dan heb je nog de maatregelen die om de paar dagen aangepast worden. Het is gewoon veel en zwaar”, zegt schepen voor Onderwijs Jo De Ro (Open Vld). Veel klassen gaan in quarantaine en al drie scholen schakelden zelf over naar afstandsonderwijs.

 1. Van Ranst scherp over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Deze maatregelen hadden vorig jaar genomen kunnen worden”

  Van Ranst scherp over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Deze maatrege­len hadden vorig jaar genomen kunnen worden”

  Kinderen zijn de motor van de pandemie, volgens verschillende experten. Dat moet blijken nu het aantal besmettingen op scholen dubbel zo hoog is als in de rest van de samenleving. Viroloog Marc Van Ranst reageert dan ook teleurgesteld op de beslissing om de lagere scholen de komende twee weken open te houden. “Men houdt de motor niet tegen”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws.
 2. ONZE OPINIE. “Het Overlegcomité organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Stop ermee”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Het Overlegco­mité organi­seert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponen­tiële stijging van wie zich veronge­lijkt voelt. Stop ermee”

  Laat dit het laatste Overlegcomité zijn geweest. Het organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Om dan - zoals deze vrijdag - slappe compromissen te baren waar iedereen ontevreden over lijkt. Dat het anders kan, bewijzen sommige Europese landen. Uiteraard worstelen Frankrijk of Duitsland ook met de grillen van corona. Maar ze hebben duidelijke grenzen bepaald in de besmettingscijfers en de maatregelen die daar voor bepaalde sectoren bijhoren, waardoor niet élke week opnieuw élke lobbygroep moet strijden voor zijn zelfbehoud. “Waarop wacht ons land?”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Weg met het ‘onzekerheidscomité’ dat wekelijks een hele maatschappij nerveus maakt.”
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.