septemberfeesten Peutie is toe aan haar 40ste editie: zie hier het bestuur dat afscheid neemt en de nieuwe lichting voorstelt:
boven vlnr: Veerle Cloetens, Veerle Bergen, Hilde De Greef, Bjorn Van Cauwenbergh, Steve Van Cleyenbreughel, Davy Van Dooren. onderaan: voorzitter Walter De Greeff en Frieda Cloetens - Vilvoorde
Volledig scherm
PREMIUM
septemberfeesten Peutie is toe aan haar 40ste editie: zie hier het bestuur dat afscheid neemt en de nieuwe lichting voorstelt: boven vlnr: Veerle Cloetens, Veerle Bergen, Hilde De Greef, Bjorn Van Cauwenbergh, Steve Van Cleyenbreughel, Davy Van Dooren. onderaan: voorzitter Walter De Greeff en Frieda Cloetens - Vilvoorde © RV

Drie dagen feest voor 40ste editie van Septemberfeesten Peutie: Groot WK-scherm, veel muziek, kermis en tal van activiteiten

vilvoordeDit weekend is het 2+1 gratis in Peutie. Heel het centrum staat vol kraampjes en kermis in het teken van 40 keer Septemberfeesten. Om dat te vieren doen ze er een extra dag bij op vrijdag. 40 keer feesten, 10 jaar op de teller voor het bestuur. Dat brengt meteen ook het afscheid van de ‘oude’ garde en een enthousiaste verwelkoming voor de nieuwe ploeg. Goochelen, WK Wielrennen en optredens aan de lopende band. Wat kunnen we -naast mooi weer- nog meer wensen?

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Boekenstoet Vilvoorde: Verbindende voorleesmomenten voor iedereen
  vilvoorde

  Boeken­stoet Vilvoorde: Verbinden­de voorleesmo­men­ten voor iedereen

  Na het succes van de eerste twee edities start op 9 oktober opnieuw het project Boekenstoet. Een project dat georganiseerd wordt door stad Vilvoorde in samenwerking met provincie Vlaams-Brabant en de Vilvoordse basisscholen. Boekenstoet is een voorleesproject voor taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar bij wie thuis (nog) geen voorleestraditie bestaat. Zo stimuleren ze zowel het beoefenen van de Nederlandse taal en maatschappelijke integratie van kinderen en ouders. Vrijwilligers gaan 10x voorlezen bij een gezin, en brengen één bezoek aan een culturele activiteit met hun voorleesgezin.