Merel De Prins overleefde de aanrijding niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Merel De Prins overleefde de aanrijding niet. © RV/Photonews

Dreigtelefoontjes, vervelende berichten en zelfs een mail naar het parket. Doodrijder Merel De Prins kan afwijzing niet verkroppen: “Ik zal er alles aan doen om u te komen halen. Leef maar in angst”

Vilvoorde/ZemstZeven jaar nadat hij Merel De Prins (12) in Vilvoorde van het fietspad maaide en haar levenloos achterliet, dreigt een nieuwe veroordeling voor Muhammed Aytekin (25). Toen een potentieel vriendinnetje alle banden met hem doorknipte nadat ze zijn verleden achterhaald had, begon hij de vrouw te stalken. “Alles deed hij eraan om haar en haar familie in een slecht daglicht te stellen”, zegt het parket. De stalkingszaak brengt de twintiger nu in nauwe schoentjes. Het parket vordert immers een jaar cel. En de kans is reëel dat het hier niet bij zal blijven...

 1. Doodrijder van Merel (12) mag gevangenis verlaten met enkelband: "Geloof hem niet, spijt is in scène gezet"

  Doodrijder van Merel (12) mag gevangenis verlaten met enkelband: "Geloof hem niet, spijt is in scène gezet"

  De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank (SURB) heeft beslist dat Muhammed Aytekin, de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, de gevangenis mag verlaten met een enkelband. De verdediging had gevraagd om hem onder elektronisch toezicht te plaatsen, zodat hij zijn straf verder thuis zou kunnen uitzitten. De dader van het dodelijke vluchtmisdrijf zegt zelf veel spijt te hebben en belooft nooit meer te rijden. De ouders van Merel tonen zich diep teleurgesteld over de beslissing.
 2. Zeven jaar nadat hij Merel (12) doodreed opnieuw voor de rechter: Muhammed Aytekin vervolgd voor stalking
  PREMIUM
  Vilvoorde/Brussel

  Zeven jaar nadat hij Merel (12) doodreed opnieuw voor de rechter: Muhammed Aytekin vervolgd voor stalking

  “Ik ga mijn leven beteren”, klonk het meermaals bij Muhammed Aytekin. Het blijken nu eerder holle woorden van de man die op zijn 21e in Vilvoorde de 12-jarige Merel De Prins doodreed, vluchtmisdrijf pleegde en naar het buitenland vertrok. Vijf jaar cel zou hij krijgen voor de dodelijke aanrijding, waarbij hij zonder verzekering, zonder rijbewijs en zelfs met een rijverbod rondreed. Twee jaar na zijn vrijlating onder voorwaarden moet hij vandaag opnieuw voor de rechtbank verschijnen nadat zijn verleden hem een afwijzing in de liefde kostte. En een klacht wegens stalking.