DPD bouwt hub naast R0 in Vilvoorde links: Silvio Mestdagh, rechts: illustratiebeeld van de toekomstige hub.
Volledig scherm
PREMIUM
DPD bouwt hub naast R0 in Vilvoorde links: Silvio Mestdagh, rechts: illustratiebeeld van de toekomstige hub. © hln

DPD bouwt nieuwe hub naast R0 in Vilvoorde: “Per jaar zullen 60 miljoen pakjes door sorteermachine vliegen”

VilvoordeOnline bestellen en thuis een pakje geleverd krijgen, het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. DPD, de grootste pakketbezorger van Europa zet voor zijn operaties in België zijn definitieve en enige centrale hub - oftewel sorteercentrum - in Vilvoorde. Ze staan gekend om hun milieubewuste aanpak en kenden afgelopen jaar een enorme groei. Wij spraken met CEO Silvio Mestdagh (63).

 1. Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroorzaakt: parket start moordonderzoek tegen bestuurder (21)
  Play
  Melsbroek

  Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroor­zaakt: parket start moordonder­zoek tegen bestuurder (21)

  Het dodelijke verkeersongeval op de Haachtsesteenweg in Melsbroek (Steenokkerzeel) van vorige week vrijdag werd mogelijk bewust veroorzaakt door de 21-jarige bestuurder. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. De bestuurder knalde tegen de gevel van een bedrijfsgebouw. De 21-jarige werd in kritieke toestand afgevoerd, maar voor zijn 29-jarige vriendin - die als passagier in de wagen zat - kwam alle hulp te laat. Er werd nu een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord tegen de bestuurder.
 2. Vliegtuigschoonmaakbedrijf meet schade op na zware brand: “Zorgen dat we snel weer operationeel zijn”
  PREMIUM
  Diegem

  Vliegtuig­schoon­maak­be­drijf meet schade op na zware brand: “Zorgen dat we snel weer operatio­neel zijn”

  Een zware brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote loods van BP Precision Airline Services, een bedrijf dat vliegtuigen op Brussels Airport poetst, langs de Zaventemsesteenweg in Diegem in de as gelegd. De brandweer bestreed het vuur met maar liefst 70 manschappen. Donderdagochtend mat de firma de schade op en die bleek bijzonder groot. “Er zit niets anders op dan een pop-uploods op de parking te bouwen”, klinkt het.
 1. Lot van oudste C-130 verhit gemoederen tot ver buiten Steenokkerzeel: “Deze levende legende verdient toch een logische rustplaats?”
  Melsbroek

  Lot van oudste C-130 verhit gemoederen tot ver buiten Steenokker­zeel: “Deze levende legende verdient toch een logische rustplaats?”

  De beslissing van Defensieminister Dedonder (PS) om de oudste C-130 een definitieve rustplaats in Bevekom en niet in Melsbroek te geven, doet nu ook buiten Steenokkerzeel stof opwaaien. Onder meer federale parlementsleden Tim Vandenput (Open Vld) en Theo Francken (N-VA) hoopten de minister woensdag vergeefs tijdens de Commissie Defensie op andere gedachten te brengen. “De laatste optie is een bescherming.”
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"