In het laboratorium Douane en Accijnzen worden jaarlijks 1.500 bieren geanalyseerd. Niet om de juiste smaak te bepalen, maar wel om na te gaan of het juiste accijnsregime toegepast wordt.
Volledig scherm
In het laboratorium Douane en Accijnzen worden jaarlijks 1.500 bieren geanalyseerd. Niet om de juiste smaak te bepalen, maar wel om na te gaan of het juiste accijnsregime toegepast wordt. © Jan Aelberts

Douane voert jaarlijks 20.000 analyses uit in Zennestad

In een gebouw in de Gustaaf Levisstraat in Vilvoorde dat Akzo Nobel vijf jaar geleden bouwde maar nooit in gebruik nam, heeft de FOD Financiën dinsdag haar nieuw laboratorium Douane en Accijnzen geopend. Het labo verhuist van een afgeleefd pand in Leuven naar de Zennestad. Jaarlijks worden er tot 20.000 analyses uitgevoerd op onder meer verdachte postpakketten, minerale oliën en bieren.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken