Ook GO! Technisch Atheneum Horteco geeft voorlopig deeltijds afstandsonderwijs.
Volledig scherm
Ook GO! Technisch Atheneum Horteco geeft voorlopig deeltijds afstandsonderwijs. © BELGA

Deeltijds afstandsonderwijs voor secundaire scholen: “Uitval leerkrachten en leerlingen te groot”

VilvoordeAlle secundaire scholen in Vilvoorde schakelen over op deeltijds afstandsonderwijs. De uitval van leerkrachten en leerlingen is te groot om voltijds onderwijs op de campussen aan te houden. Ook is het handhaven van de regels moeilijk voor en na schooltijd. Steeds meer jongeren troepen samen en net dat zorgt voor meer besmettingen.

 1. Herinnering verschuiving ophaling PMD en papier
  Vilvoorde

  Herinne­ring verschui­ving ophaling PMD en papier

  Vorige week was er de feestdag 11 november. Daardoor schuiven de afvalophalingen zoals ingepland een week op. Wie de kalender heeft hangen, merkte dat wellicht al op. Ook wie de app gebruikt zal zien dat PMD en papier een week opschoof in de planning. Incovo stuurt echter nog een herinnering uit voor wie het afval uit gewoonte om de twee weken buitenzet. “Door de feestdag van 11 november zijn een aantal ophalingen verschoven, en dat laat zich ook deze week nog voelen! Donderdag halen we papier en PMD op in Koningslo, en niet in Vilvoorde!”, klinkt het bij incovo.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. REPORTAGE. Dit is 'm dan, deze kerstboom van 18 meter hoog zal Brusselse Grote Markt inpalmen: “27 jaar geleden gekregen als kerstgeschenk”
  PREMIUM
  Brussel/Sint-Pieters-Leeuw

  REPORTAGE. Dit is 'm dan, deze kerstboom van 18 meter hoog zal Brusselse Grote Markt inpalmen: “27 jaar geleden gekregen als kerstge­schenk”

  De tuin van het ‘Hôtel de la Chaumière du Lac’ in het Luikse Robertville was woensdagochtend het decor voor een jaarlijks ritueel dat ondertussen vergroeid is met de Brusselse kerstsfeer: de kap van de kerstboom. De achttien meter hoge Nordmann moet de Grote Markt doen heropleven in deze atypische eindejaarsperiode. Hoteleigenaars Didier en Birgit moeten hiervoor wel afscheid nemen van hun boom. “Het was een erg emotionele ochtend”, vertellen ze aan onze reporter, die alles vanop de eerste rij beleefde.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok