Jessika Soors ging stemmen met een grote smile. Ook het resultaat achteraf was reden tot tevredenheid.
Volledig scherm
Jessika Soors ging stemmen met een grote smile. Ook het resultaat achteraf was reden tot tevredenheid. © Lukas

Debutant Soors (Groen) blijft overeind tussen ‘grote tenoren’

Jessika Soors, lijsttrekker voor de Kamer voor Groen, heeft zich als groentje in de politiek flink uit de slag getrokken. De partij behaalde in Vlaams-Brabant met 11,9% een mooie score, goed voor een winst van ruim 3%. Ook haar collega-lijsttrekster voor het Vlaams Parlement An Moerenhout deed het goed.

 1. Werkzaamheden aan Willem Debackerstraat doen bewoners grijs haar krijgen: “Ik heb al gedacht aan verhuizen”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Werkzaamhe­den aan Willem Debacker­straat doen bewoners grijs haar krijgen: “Ik heb al gedacht aan verhuizen”

  De buurtbewoners aan de werven van nieuwe wijk 4 Fonteinen kunnen er niet meer tegen. De massa aan vrachtwagens in een straat waar +3,5 tonners verboden zijn, het tekort aan parking, de verbreding van de straat, en de gewijzigde plannen waardoor huizen in de schaduw staan doen de bewoners steigeren. Eddy Baeten (64) woont samen met zijn straatgenoten al tien jaar tussen de verschillende werven en het loopt de spuigaten uit. 100% van de bewoners van de Willem Debackerstraat tekende de petitie.
 2. Kapper Sven stelt zich vragen bij uiterlijk televisiegezichten: “Duidelijk verzorgd door professionals, hoe kan dat als kappers en visagisten niet mogen werken?”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Kapper Sven stelt zich vragen bij uiterlijk televisie­ge­zich­ten: “Duidelijk verzorgd door professio­nals, hoe kan dat als kappers en visagisten niet mogen werken?”

  Dat verschillende televisiegezichten er nog zo mooi geschminkt en geknipt bijzitten is natuurlijk mooi om aan te zien, maar het roept grote vraagtekens op bij kappers en kapsters in Vlaanderen. “Hoe kan dat als wij niet mogen werken?”, vraagt Sven Corbeel zich af. “Je ziet het werk van professionals, terwijl we eerder zombies zouden moeten zien op onze schermen, na een maand sluiting.”
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt