Burgemeester Hans Bonte vindt de stijging van de zitpenningen perfect te verantwoorden.
Volledig scherm
Burgemeester Hans Bonte vindt de stijging van de zitpenningen perfect te verantwoorden. © Lukas

“De ‘eigen portefeuille eerst’-coalitie”: Stad trekt zitpenningen raadsleden op met 40 procent

Een ‘eigen portefeuille eerst’-coalitie. Dat etiket plakt oppositiepartij N-VA op de nieuwe meerderheid omwille van haar eerste beleidsvoorstel om de zitpenningen op te trekken van 150 naar 210 euro per sessie. “Oftewel een stijging met maar liefst 40%, goed voor een impact van ruim 150.000 euro over heel deze bestuursperiode.” Volgens burgemeester Hans Bonte (sp.a) is de verhoging wel degelijk te verantwoorden door het verminderde aantal vergaderingen (geen aparte OCMW-raden meer) én een verhoogde verantwoordelijkheid voor de 35 raadsleden.

45 reacties

 • Jan Van Gent

  2 jaar geleden
  De socialisten gaan weer eens sociaal hun eigen zakken vullen zoals we van hen gewoon zijn zo sociaal zijn ze als het voor hunzelf maar opbrengt . Eigenlijk moet ge toch maar durven zo zonder schaamte sociaal doen .
 • Patrick Martens

  2 jaar geleden
  Minder vergaderingen dus meer zitpenningen per vergadering om toch maar aan een vast bedrag te komen.Minder vergaderingen is minder werk dus minder verdienen. Als ik minder werk krijg ik ook minder loon.
 • Désiré hamelers

  2 jaar geleden
  Socialistische zakkenvullers!!!
 • Richard Derijcke

  2 jaar geleden
  Zo kennen we Bonte wel. Hij is nog maar 1 van de vele redenen waarom wij uit Vilvoorde zijn vertrokken.
 • Rony scheerlinckx

  2 jaar geleden
  En dan maar kappen op de sukkelaars die werkloos zijn schandalig hoe lang gaat dat nog duren vraag ik me steeds af
 1. Leeuwse Jeroen (41) lanceert de ‘Randsporters’: “Nieuwe routes ontdekken houdt het avontuurlijk, we moeten elkaar aan die pareltjes helpen”
  PREMIUM
  Vlaamse Rand

  Leeuwse Jeroen (41) lanceert de ‘Randspor­ters’: “Nieuwe routes ontdekken houdt het avontuur­lijk, we moeten elkaar aan die pareltjes helpen”

  De coronacrisis zorgt ervoor dat we vaker buiten sporten. Al wandelend, fietsend en lopend herontdekken we onze buurt. Maar dezelfde routes afdweilen verveelt snel en dus richt Jeroen Tiebout (41) uit Sint-Pieters-Leeuw de club ‘Randsporters’ op in de Strava-app. ‘Onze Vlaamse Rand biedt meer dan enkel bewegwijzerde routes”, vertelt hij. “En dus kunnen we elkaar maar beter online aan die pareltjes helpen.”
 2. Kiwi Wall Arts fleurt Harensesteenweg (letterlijk) op: “Belangrijk dat de buurtbewoners het mooi vinden, zij moeten er tenslotte nog lang naar kijken”
  Vilvoorde

  Kiwi Wall Arts fleurt Harense­steen­weg (letterlijk) op: “Belangrijk dat de buurtbewo­ners het mooi vinden, zij moeten er tenslotte nog lang naar kijken”

  Kiwi Stiers (24), beter gekend als Kiwi Wall Arts, is weer aan de slag in Vilvoorde. ZenneLab schakelt hem voor de tweede keer in om de buurt in het Broek op te fleuren. Na de loods op de stek van Zennelab, is nu de 40 meter lange muur langs de Harensesteenweg aan de beurt. Begin volgende week zou het werk klaar zijn.
 1. Dit paard troost kankerpatiënten in ziekenhuis van Calais: “Hij blijft soms bij hen tot op het einde”
  Play

  Dit paard troost kankerpa­tiën­ten in ziekenhuis van Calais: “Hij blijft soms bij hen tot op het einde”

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief