The gas power station in Vilvoorde (Belgium) is owned by Engie.
Volledig scherm
PREMIUM
The gas power station in Vilvoorde (Belgium) is owned by Engie. © Photo News

“De argumenten van de deputatie stellen niets voor”, ENGIE is niet te spreken over weigering vergunning STEG-centrale

VilvoordeDe deputatie weigerde de vergunning die nodig is voor de bouw van een van de meest efficiëntste STEG-centrales ter wereld in Vilvoorde. ENGIE Electrabel kreeg woensdag de argumentatie te lezen. “Die argumenten stellen absoluut niets voor en zetten ons project in Vilvoorde op de helling.”

 1. Actiegroep Tegengas roept op om bezwaar in te dienen tegen komst gascentrale: “Gigantische vervuiler net naast uit te breiden recreatie gebied bouwen is toch enorme paradox?”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Actiegroep Tegengas roept op om bezwaar in te dienen tegen komst gascentra­le: “Giganti­sche vervuiler net naast uit te breiden recreatie gebied bouwen is toch enorme paradox?”

  Nu het openbaar onderzoek dat loopt naar de heropening en uitbreiding van de gas- en stoomcentrale in Vilvoorde afloopt, hoopt Actiecomité Tegengas dat de stad Vilvoorde en de provincie een negatief advies geven voor de bouw van de centrale. “Hoe kan het dat zoiets subsidies krijgt, als deze enorme centrale haaks staat op de visie van Vilvoorde, Vlaams-Brabant én zelfs Europa?”
 2. Stad Vilvoorde geeft positief advies voor komst grote gascentrale: “Maar we hebben ook waslijst aan voorwaarden”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Stad Vilvoorde geeft positief advies voor komst grote gascentra­le: “Maar we hebben ook waslijst aan voorwaar­den”

  Er is nogal wat te doen om de voormalige site van Electrabel in Vilvoorde naast het insteekdok. Vorig jaar kocht Engie de site en zij willen er nu een nieuwe hoogtechnologische gascentrale plaatsen. Het schepencollege levert nu een positief advies af. “We eisen wel dat ze rekening houden met het groene gebied, en het stikstofarrest”, klinkt het bij de stad.