The gas power station in Vilvoorde (Belgium) is owned by Engie.
Volledig scherm
PREMIUM
The gas power station in Vilvoorde (Belgium) is owned by Engie. © Photo News

“De argumenten van de deputatie stellen niets voor”, ENGIE is niet te spreken over weigering vergunning STEG-centrale

VilvoordeDe deputatie weigerde de vergunning die nodig is voor de bouw van een van de meest efficiëntste STEG-centrales ter wereld in Vilvoorde. ENGIE Electrabel kreeg woensdag de argumentatie te lezen. “Die argumenten stellen absoluut niets voor en zetten ons project in Vilvoorde op de helling.”

 1. Stad Vilvoorde geeft positief advies voor komst grote gascentrale: “Maar we hebben ook waslijst aan voorwaarden”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Stad Vilvoorde geeft positief advies voor komst grote gascentra­le: “Maar we hebben ook waslijst aan voorwaar­den”

  Er is nogal wat te doen om de voormalige site van Electrabel in Vilvoorde naast het insteekdok. Vorig jaar kocht Engie de site en zij willen er nu een nieuwe hoogtechnologische gascentrale plaatsen. Het schepencollege levert nu een positief advies af. “We eisen wel dat ze rekening houden met het groene gebied, en het stikstofarrest”, klinkt het bij de stad.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Mogelijke komst van gascentrale krijgt tegenkanting: provincie moet nu standpunt innemen
  PREMIUM
  Vilvoorde, Grimbergen

  Mogelijke komst van gascentra­le krijgt tegenkan­ting: provincie moet nu standpunt innemen

  Mag er in Vilvoorde een gascentrale komen of niet? Daarover moet de provincie Vlaams-Brabant straks kleur bekennen. Twee actiegroepen en de gemeenten Grimbergen en Machelen zijn alvast tegen. De stad Vilvoorde gaf eerder al een positief advies met voorwaarden. “Het is aan ons als stad om een advies te geven naargelang de wetgevingen die gelden. Het is aan de federale overheid om de beslissing te nemen. Een nieuwe centrale is hoe dan ook beter voor ons milieu dan de huidige dieselzuiper sporadisch in gang te trekken in nood.”
 4. Actiegroep Tegengas roept op om bezwaar in te dienen tegen komst gascentrale: “Gigantische vervuiler net naast uit te breiden recreatie gebied bouwen is toch enorme paradox?”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Actiegroep Tegengas roept op om bezwaar in te dienen tegen komst gascentra­le: “Giganti­sche vervuiler net naast uit te breiden recreatie gebied bouwen is toch enorme paradox?”

  Nu het openbaar onderzoek dat loopt naar de heropening en uitbreiding van de gas- en stoomcentrale in Vilvoorde afloopt, hoopt Actiecomité Tegengas dat de stad Vilvoorde en de provincie een negatief advies geven voor de bouw van de centrale. “Hoe kan het dat zoiets subsidies krijgt, als deze enorme centrale haaks staat op de visie van Vilvoorde, Vlaams-Brabant én zelfs Europa?”