Op de 20 kilometer van Brussel werd het Covid Safe Ticket al gevraagd aan de deelnemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de 20 kilometer van Brussel werd het Covid Safe Ticket al gevraagd aan de deelnemers. © Photo News

Covid Safe Ticket mag in Vlaamse rand, maar vraag is hoe: burgemeesters vragen snel duidelijkheid

De gemeenten uit de Vlaamse rand rond Brussel mogen een coronapas invoeren. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Pas maandag maakt Vlaams minister-president Jan Jambon de modaliteiten bekend tijdens de Septemberverklaring, maar nu al laten enkele gemeenten weten dat ze de coronapas zeker zullen invoeren. Al vindt men het niet overal een goed idee.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Tijdens lambiekmaand in oktober krijg je met deze 10 activiteiten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekarrangementen en fietstochten
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Tijdens lambiek­maand in oktober krijg je met deze 10 activitei­ten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekar­ran­ge­men­ten en fietstoch­ten

  Oktober is lambiekmaand in Pajottenland en de Zennevallei. Een hele maand kunnen bezoekers deelnemen aan tal van activiteiten, wandelingen, workshops en fietstochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale lambiekarrangementen in lokale hotels en open brouwerijdagen. Wij zochten alvast de leukste 10 activiteiten speciaal voor jou uit!