Testcentrum in Vilvoorde.
Volledig scherm
Testcentrum in Vilvoorde. © Marc Baert

“Coronatesten afnemen om op vakantie te gaan? Dat kunnen huisartsen niet bolwerken”: testcentrum start aparte testlijn op

Het testcentrum in Vilvoorde opent een aparte lijn om vakantiegangers en bezoekers van evenementen te testen op corona. Nu je voor bepaalde zaken en in verschillende landen een negatieve coronatest moet kunnen voorleggen wanneer je op reis vertrekt of naar een evenement wil, worden de huisartsen overspoeld met telefoontjes en de vraag naar een afspraak voor een coronatest.

  1. Applaus, tranen van geluk en onzekerheid bij sans-papiers na opschorting hongerstaking: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”
    PREMIUM
    Brussel

    Applaus, tranen van geluk en onzeker­heid bij sans-pa­piers na opschor­ting hongersta­king: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”

    Applaus, vele woorden van dank voor de hulpverleners en vooral veel tranen van geluk. De honger- en dorststaking in de Begijnhofkerk is woensdagnamiddag met een emotionele ontlading opgeschort. Wekenlang aten de sans-papiers niet, dagenlang werd er niet gedronken. Maar de vreugde moest al snel ook weer plaatsruimen voor onzekerheid.