Broeilab en schepenen klinken op verhuur 25ste pand - Leuvensestraat Vilvoorde
Volledig scherm
Broeilab en schepenen klinken op verhuur 25ste pand - Leuvensestraat Vilvoorde © repro

Broeilab klinkt op invulling 25ste handelspand Leuvensestraat

vilvoordeNa nog geen drie jaar viert Broeilab de verhuur van het 25ste ingevulde handelspand. De vzw koppelt succesvol starters aan leegstaande panden.

 1. REPORTAGE: Op stap door de winkelstraat in Vilvoorde “Staan we na vijftien zware jaren op kantelpunt?”
  PREMIUM
  vilvoorde

  REPORTAGE: Op stap door de winkel­straat in Vilvoorde “Staan we na vijftien zware jaren op kantelpunt?”

  Wanneer men spreekt over de winkelstraat in Vilvoorde, wordt de laatste tien jaar wel eens gelachen. ‘Wat schiet daar nog van over?’, ‘Dat is de moeite niet!’, en ‘Ze loopt helemaal leeg.’ Vijftien jaar geleden was er een mix van gekende boetieks, maar vanaf dat moment begon de straat leeg te lopen. Nog geen vijf jaar geleden kreeg de Leuvensestraat een make-over, een vooruitgang die ook tijdelijke stilstand met zich meebracht. Vandaag liggen de kaarten van de winkelstraat weer helemaal anders. We gaan op stap met schepen voor Lokale Economie Didier Cortois (Open VLD). Van kankers tot lichtpuntjes: dat lees je hier.
 1. “Een dossier dat zo een sketch van ‘In de Gloria’ kon zijn”. Hoe twee neven de verzekering wilden oplichten maar werkelijk alles fout deden
  PREMIUM
  Zemst

  “Een dossier dat zo een sketch van ‘In de Gloria’ kon zijn”. Hoe twee neven de verzeke­ring wilden oplichten maar werkelijk alles fout deden

  Comedy capers voor de Brusselse correctionele rechtbank. Twee neven moesten er verschijnen voor het ensceneren van een aanrijding in Zemst. Wat ze niet doorhadden was dat alles gezien werd door een getuige. En dat camera’s alles hadden geregistreerd. “Jongens, stop met misdrijven te plegen....want jullie kunnen het gewoon niet”, sprak de procureur.