participatietraject wijken Vilvoorde
Volledig scherm
participatietraject wijken Vilvoorde © Marc Baert

Brainstormtraject project “Vilvoorde is van jou. Maak er iets van” vordert

vilvoordeHeb jij leuke ideeën voor je wijk? Dan is het project ‘Vilvoorde is van jou. Maak er iets van’ iets voor jou. Wijk per wijk komt aan de beurt en de brainstormsessies beginnen vaart te maken. Vilvoorde zet drie miljoen euro opzij voor dit project.

 1. 
GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf, want de man is hier eigenlijk nooit”
  PREMIUM

  GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf, want de man is hier eigenlijk nooit”

  Na bijna vijf jaar komt er een eind aan de hippe koffiebar van GRUUN. Na een klacht van een bovenbuur, oordeelde het vredegerecht dat het horecagedeelte de deuren moet sluiten waardoor dus enkel het nog de plantenwinkel van GRUUN verder kan blijven bestaan. “Heel jammer dat wij de dupe zijn van een geschil waar we zelf niets aan kunnen doen”, klinkt het. “Al opent dit ook deuren.”
  Brussel
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.