A.Z. Jan Portaels in Vilvoorde
Volledig scherm
A.Z. Jan Portaels in Vilvoorde © Marc Baert

Boosterprik vergt wat creativiteit bij AZ Jan Portaels. Aantal opnames stijgt licht

vilvoordeWe geven hieronder de toestand van het Vilvoordse ziekenhuis mee. Momenteel zijn er 14 patiënten met corona opgenomen. Het ziekenhuis schuift met personeel in functie van coronapatiënten maar ook door uitval omwille van de boosterprik. “We puzzelen creatief met de roosters”, klinkt het.

 1. Pannenkoeken met zelfgemaakt ijs, appeltjes of Grand Marnier? Bij deze acht zaken in Brussel, de Rand en het Pajottenland vier je Lichtmis zoals het hoort
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Pannenkoe­ken met zelfge­maakt ijs, appeltjes of Grand Marnier? Bij deze acht zaken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land vier je Lichtmis zoals het hoort

  “Er is geen vrouwke zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar panneke warm.” Volgende week woensdag, op 2 februari, is het Maria-Lichtmis en dat wordt uiteraard gevierd met pannenkoeken. Onze redactie zocht enkele leuke adresjes uit: acht ijssalons en brasserieën in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je terechtkan voor een klassieke pannenkoek of eentje met een upgrade. Kies jij voor de ‘mikado’, ‘de bom’ of eentje met advocaat? Of heb je toch liever een echte pancake?
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.