Betonblok stuk na aanrijding.
Volledig scherm
Betonblok stuk na aanrijding. © Margo Koekoekx

Betonblok die verkeer moet doen afremmen zelf aangereden

vilvoorde, grimbergenAan de Willemsbrug aan het insteekdok in Vilvoorde staan vier betonblokken met signalisatie en reflectoren die het verkeer dwingen tot afremmen en voorrang te verlenen. Er geldt ook een zone dertig ter hoogte van de brug. Een van de blokken is duidelijk onlangs aangereden.

 1. Nog geen rommelmarkten voor Vilvoorde
  vilvoorde

  Nog geen rommelmark­ten voor Vilvoorde

  9 juni luidde heel wat versoepelingen in voor het hele land. Er mag weer iets meer, maar toch is stad Vilvoorde nog wat voorzichtig. De versoepelingen in verband met sport en horeca gelden net als elders in Vilvoorde, maar een rommelmarkt zullen we er nog niet meteen zien. “De rommelmarkten in de zomer gaan we voorlopig niet opstarten”, klinkt het. De wekelijkse markten blijven wel door gaan. “Wat de rommelmarkten betreft zullen we dat geregeld evalueren. We willen ons vooral niet vergalopperen”, zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit).
 1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. Vaccinatiecentrum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registratie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Vaccinatie­cen­trum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registra­tie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”

  Sinds deze week kunnen personen tussen de 18 en 40 jaar oud via QVAX aangeven dat ze kandidaat zijn om het Johnson & Johnsonvaccin te ontvangen. “Op de eerste dag konden we meteen 98 mensen oproepen via QVAX”, bevestigt Mattias Kempeneers, centrumverantwoordelijke van vaccinatiecentrum Bolwerk. Het vaccinatiecentrum roept nu op om je te blijven registreren op QVAX.
 3. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.