Ine Van Wymersch
Volledig scherm
PREMIUM
Ine Van Wymersch © Dieter Nijs

“Bestuurders met alcoholprobleem worden rijongeschikt verklaard, maar gaan gewoon weer de baan op mét medeweten van justitie”

VILVOORDE“Ik vraag u om een taalwijziging voor mijn cliënt.” Het is een zin die wel vaker weergalmt in de rechtbanken van het arrondissement Halle-Vilvoorde, waar procureur des Konings Ine Van Wymersch de strafrechtelijke plak zwaait. Iedereen heeft het recht om in zijn moedertaal berecht te worden en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. “Of misbruik...”, zegt Ine Van Wymersch in een exclusief interview met Het Laatste Nieuws. 

 1. Politierechter stuurt betrapte druggebruikers naar huis met boodschap: “Joint roken helpt niet als je tegenslag hebt in het leven”
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Sint-Pieters-Leeuw/Lennik

  Politie­rech­ter stuurt betrapte druggebrui­kers naar huis met boodschap: “Joint roken helpt niet als je tegenslag hebt in het leven”

  De dag voordien één joint roken levert ook 24 uur later nog een positieve speekseltest op. Dat ondervonden verschillende chauffeurs die in de politierechtbank stonden. Een jonge vader en een voetbalfan probeerden rechter Dina Van Laethem te overtuigen dat ze géén drugsprobleem hadden. Wie bewees dat hij clean was ontsnapte aan een zware straf. Anderen kregen dan weer een zwaar verdict te horen.
 1. Terugkerende Nora uit Syrië baart Jong N-VA Vilvoorde zorgen
  vilvoorde, schaarbeek

  Terugkeren­de Nora uit Syrië baart Jong N-VA Vilvoorde zorgen

  Jong N-VA Vilvoorde maakt zich zorgen over een van de zes IS-vrouwen dat deze week terug naar België keerden. Nora V. is afkomstig van Schaarbeek maar was gehuwd met een gesneuvelde Vilvoordenaar. “We vrezen dat ze hier straks weer vrij rondloopt en misschien oude banden aanhaalt in Vilvoorde. Het laatste wat we willen is natuurlijk dat deze vrouwen hier opnieuw jongeren tot radicalisering aanzetten”, aldus Bergers.