Onder meer de stad Vilvoorde had een standje tijdens de beurs.
Volledig scherm
Onder meer de stad Vilvoorde had een standje tijdens de beurs. © Marc Baert

Bedrijven en werkzoekenden vinden elkaar in Kruitfabriek tijdens Jobvillage

Enkele tientallen bedrijven stelden zich donderdagmiddag voor aan potentiële werknemers in de Kruitfabriek. Onder de noemer Jobvillage worden op 6 plekken in Vlaanderen deze beurzen georganiseerd. Schepen voor economie Didier Cortois (Open VLD) kruist alvast de vinger. “Hopelijk vinden we hier nieuwe collega’s voor onze stadsdiensten.”

 1. Paradise City draait deze zomer al voor de helft op zonne-energie, maar organisatie wil nóg beter doen: “In 2025 draaien we volledig op hernieuwbare energie”
  PREMIUM

  Paradise City draait deze zomer al voor de helft op zon­ne-ener­gie, maar organisa­tie wil nóg beter doen: “In 2025 draaien we volledig op hernieuwba­re energie”

  Paradise City in Perk is nu al het groenste muziekfestival van het land en zelfs één van de groenste ter wereld, maar de organisatie wil nóg groener worden. Het festival heeft immers de ambitie om over twee jaar volledig op hernieuwbare energie te draaien. Voor de editie van dit jaar – over een maand – stijgt het aandeel zonne-energie in het totale energieverbruik ook al van 20 naar 50 procent.
  Perk
 2. “Voor velen was ze lelijk en vuil. Voor de Spanjaarden was ze de stad van mogelijkheden”: waarom Vilvoorde al 60 jaar toch ook een beetje in Andalusië ligt
  PREMIUM

  “Voor velen was ze lelijk en vuil. Voor de Spanjaar­den was ze de stad van mogelijkhe­den”: waarom Vilvoorde al 60 jaar toch ook een beetje in Andalusië ligt

  In het superdiverse Vilvoorde is de Spaanse gemeenschap al decennialang niet weg te denken. 60 jaar na de aankomst van de eerste arbeiders uit Andalusië heeft 1 op 10 Vilvoordenaars Spaanse voorouders. De grote meerderheid daarvan kwam uit één enkele gemeente: Peñarroya-Pueblonuevo. Toen de industrie in hun thuisland ten onder ging, konden ze terecht in fabrieksstad Vilvoorde. En hun cultuur brachten ze mee. Een van de hoogtepunten van hun jaar is Fiesta Rociera, dat komend pinksterweekend plaatsvindt.
  Vilvoorde